Kayseri’de, Refika Küçükçalık Ortaokulunda Kutlu Doğum Haftası ile ilgili etkinlik düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen etkinliğe, ilçe milli eğitim müdürleri, Refika Küçükçalık Ortaokulu Müdürü Mehmet Baran, okul müdür yardımcıları , öğrenciler ve velileri katıldı. Düzenlenen etkinlik kuran tilaveti ile başladı. Ardından programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Mehmet Baran, "Okul yönetimi olarak öncelikli amacımız idari yapı içerisinde birlik ve beraberliği sağlamak olmuştur. Ekip ruhunu, özveriyi kendi içimizde olgunlaştırarak bunu tüm personelimize yansıtma duygusu içerisindeyiz. Kısa ir zaman içerisinde şunu da gördük ki birlik ve beraberliğimizle aşamayacağımız engel yoktur. Bu duygu ve düşünceleri öğretmen arkadaşlarımız özümsemiş, ve bunun sonucunda da başarılar ve güzellikler oluşmaya başlamıştır" diye konuştu.
Baran ayrıca, "Tamamen imece usulü oluşturulan ibadethanemiz, sportif başarılarımız ve sosyal sorumluluk projelerimiz başarılarımızın en büyük örneğidir. Masa tenisi takımımızın Kayseri ve bölge şampiyonluğundan sonra 81 ilin arasında Türkiye 9’unculuğu, futbol ve yüzme takımlarımızın Kayseri şampiyonluğu ve bölge elemelerindeki başarısı öğretmen ve öğrencilerimizin gayretleri ile olmuştur. Öğretmen arkadaşlarımızın göstermiş oldukları fedakarlıklarla 8. sınıf öğrencilerini TEOG’a hazırlama adına hergün 2 saatlerini vererek öğrencilere düzenli bir şekilde ücretsiz etütler vermektedir. Bütün bu gayret ve çalışmalar kurum atmosferi, sevgi, saygı, birlik ve beraberlik oluşmaya başladığında meydana gelmektedir" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmadan sonra öğrenciler şiirler okudu. Ardından oluşturulan öğrenci korosu ilahiler okudu. Ayrıca okul tarafından düzenlenen mektup ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.