Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kırsal kesimde 3 saat mahsur kalan öğrenci servisleri kurtarıldı.
Siverek ilçesine bağlı Sumaklı Mahallesi’nden ilçede bulunan Karacadağ İlköğretim Okulu’na taşımalı gelen öğrenciler dönüş yolunda karda mahsur kaldı. 3 saat boyunca mahsur kalan öğrenci servislerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri yardıma yetişti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı iş makinesi ile kurtarılan öğrenci servisleri, temizlenen yol sonrasında yollarına devam etti.
Araçlarda bulunan öğrenciler ise çalışmaları araç içinden takip ederek, 3 saat boyunca burada beklediklerini ve donduklarını belirtti.
Yolda kalan servis sürücüleri gazetecilere yaptıkları açıklamada, "Büyükşehir belediyesinden Allah razı olsun. Köye doğru gittiğimiz sırada bastıran kar sonrası burada mahsur kaldık ve ekipler gelip burada bizleri kardan çıkardı, teşekkür ediyoruz" dedi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Siverek Koordinatörü Nuri Kapanoğlu çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Kırsal kesimde kapanan yolların açılması için çalışmalarımız gece boyunca devam edecek. Ekiplerimiz kar esaretinden dolayı hazır olarak bekletilmekte olup vatandaşlarımızın imdadına daha hızlı yetişeceğiz” dedi.