Aydın Engin Arslan Tenis Akademisi sporcuları katıldıkları Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü derneğinde düzenlenen İzmir’de düzenlenen turnuvadan başarı ile döndü.
Turnuvada ilk iki sırayı alan Aydınlı tenisçilerden Duru Bahar Gel altın, İdil Küçükbeydağ gümüş, Aleyna Berra Yüksel de bronz madalya kazandı. Erkekler de ise Yiğit Emir Ceyhan grubunda 1. olurken Ali Erkut Yüksel ise 3. oldu. Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nde düzenlenen 12 Yaş turnuvasında ise Mert Şahin 2. oldu.
Turnuvalar ile ilgili bilgi veren Baş Antrenör Engin Arslan, şampiyon sporcularla gurur duyduklarını ifade ederek kısa sürede başarıya yürüyen tenis eğiminin nasıl gerçekleştiğini anlattı. Özellikle çocukların disipline olması, konsantrasyon seviyelerinin artması, dikkat dağınıklarının önlenmesi ve sorumluluk bilincinin gelişmesi yönünde tenis sporunun katkısının çok büyük olduğunu ifade eden Baş Antrenör Engin Arslan “Tenis sporunun farklı görünen bir spor olduğu için Aydın’da özellikle çocuklar ve gençler tarafından çok tercih ediliyor. Yetişkinler için ise sürekli yapabilecekleri bir hobi ve sosyal alan oluşturabilecekleri bir aktivite olduğu için tercih ediliyor. Başlıca hedefimiz uluslararası turnuvalara sporcu yetiştirmek” dedi.