Diyarbakır’da silahlı saldırı sonucu şehit olan Astsubay Nejdet Aydoğdu’nun ailesine Eskişehir’de evini bağışlayan gurbetçi Ali Dal’a bir tebrik de Eskişehir Emekli Komando Astsubaylar Derneği’nden geldi.
Geçen günlerde 71 Evler Mahallesi Aydınel Sokak’ta bulunan evini şehit Aydoğdu’nun ailesine bağışlayarak ülke gündemine oturan Fransa’da yaşayan 38 yaşındaki sıva ustası Ali Dal’a adeta tebrik ve teşekkür yağmuru yağdı. Bu gece Fransa’ya dönecek Dal’ı Eskişehir Emekli Komando Astsubaylar Derneği de tebrik etmek üzere kentteki evine geldi. Türkiye’nin yanı sıra Belçika ve Fransa’daki gurbetçilerden de sürekli tebrik aldığını belirten Dal, yaşadığı mutluluğu anlattı. Gitmeden temennilerini dile getiren Dal, “Böyle olacağını bilmiyordum. Bugün Allah nasip ederse uçup gideceğim. Tüm Türkiye’ye selamlarımı söylüyorum. Hepinize diyorum ki, birlik ve beraberlikten şaşmayın, birbirinize destek verin. Biz her zaman sizlerin yanınızdayız, birlik olun” dedi.
Fransa’ya bu kez mutlu olarak gittiğini kaydeden Dal, “Bu kez mutlu olarak gidiyorum. 3 gün evvel ağlıyordum, ağlamamı durdurdum. Anlatılamayacak birçok durum var. İnsanlar yaşamayınca bilmez. Ev feda olsun, iki tane evim olsa yine veririm ama yaşanacak durumda, anlatacak durumda değilim. Ne diyeyim, hepinize birlik olun beraberlik olun diyorum. Biz gurbetteyiz, gurbette neler çektiğimizi bir kendimiz biliriz. Sizden başka bir şey istemiyorum, hepiniz birlik olun” şeklinde konuştu.
Eskişehir Emekli Komando Astsubaylar Derneği üyesi Sami Tamam ise Dal’ı tebrik ederek, “Şehit astsubay meslektaşımızın ailesine evinizi bağışlamanız, sizin ve ailenizin şehidimize sahip çıkması, vatan ve millet sevgisinin en güzel ifadesi olmuştur” ifadelerini kullandı.
Tamam, teşekkürlerini ileterek Dal’a plaket takdim etti.