Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Kurucu Başkanlığına iş adamı Atıf Şirikci atandı.
Şirikci, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hakkın ve hukukun, adaletin ve eşitliğin, barışın ve güvenin, refahın ve mutluluğun sağlandığı, tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin gözetildiği, kendi içinde bütün, bölgesinde, ekonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle yola çıkan MÜSİAD’ın bir ferdi olmaktan duyduğu gurura vurgu yaptı.
Türkiye’nin son yıllarda yakaladığı ekonomik ve siyasi istikrarı sayesinde dünyada sözü dinlenen bir ülke olduğuna dikkati çeken Şirikçi, “Dünyayı adeta kasıp kavuran krizlere bile kafa tutan bir ülkenin ferdi olmaktan da ayrıca mutluluk duyuyorum. Yaşadığım bu mutluluğun yanında bu ülkenin her ferdi gibi sorumluluklarımın da olduğunu biliyorum. Bu sorumluluk bilinciyle bana layık görülen bu görevi en iyi şekilde yerine getirme çabasında olacağım” dedi.
Dünya lideri Türkiye hedefine emin adımlarla ilerlerken toplumun tüm bireylerine önemli görevler düştüğünü ifade eden Şirikçi, “Ancak, kalkınmanın temel unsurunun üretim olduğunu düşünürsek, biz işadamlarının sorumluluğu daha da fazladır. Zira, üretmeden kalkınmanın mümkün olmadığını, yaşanan krizler açıkça göstermiştir. Üretimin olmadığı, üretim dışı faktörlerin daha baskın olduğu yöntemlerin hakim olduğu ülkelerin kriz sınavlarında hep sınıfta kaldığı görülmüştür” diye konuştu.
Üretim ve sanayinin hükümetin öncelikleri arasında yer almasının en temel nedeninin de bu gerçek olduğunu belirten Şirikci, Kahramanmaraş’ın da güçlenen Türkiye’deki önemine vurgu yaptı.
Şirikci, kurucu başkanlığını üstlendiği MÜSİAD’ın yakın bir gelecekte şube genel kurulunu yaparak, ülkesine sorumluluk bilinci taşıyan herkesi kucaklayacaklarını sözlerine ekledi.