Dr. Yaşar Uğurlu, AK Parti’den Çorum milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
AK Parti Çorum İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıklayan Dr. Yaşar Uğurlu, “Gelin hep birlikte, Yeni Türkiye’yi ve büyük Çorum’u kuralım” dedi.
Türkiye’nin özellikle son on üç yılda başta demokrasi ve ekonomi alanında olmak üzere bir çok konuda devrim niteliğinde gelişme gösterdiğini atılan ciddi adımlar ve köklü düzenlemeler sayesinde “güçlü devlet” olma yolunda büyük mesafe kaydettiğini dile getiren Dr. Yaşar uğurlu, günümüz Türkiye’sinin cumhuriyetimizin 100. yıldönümü olan 2023 yılında dünyanın en büyük 12 ekonomisi arasına girme hedefine kararlı ve istikrarlı adımlarla ilerlemeye devam ettiğini söyledi.
Bu nedenle 7 Haziran seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığını dile getiren Uğurlu, yeni Türkiye, yeni Anayasa ve her alanda gelişmiş büyük Çorum lider ülke Türkiye için Çorum’un hazır, yeni Türkiye, yeni güçle hedefin 2023 olduğunu belirtti.
Çorum’un çözülemeyecek hiçbir sorunu olmadığını dile getiren Uğurlu, “Ekmeğinizi büyütmek, özgürlük alanınızı genişletmek görevimizdir. Tarımdan sanayiye, kültürden turizme her alanda gelişen Çorum’u lokomotif bir şehir haline getirmek büyük davamızdır. Anadolu ahilik geleneği ile yoğurulmuş bu yurdu Yeni Türkiye’nin yıldızı yapmak hepimizin sorumluluğudur. Sadece bin yıldır var olan birlik, beraberlik ve işbirliği kültürü ile çalışılması gerekir. Ayrıca çağdaş dünyada sorunları çözmenin en etkili yolunun bilgi ve araştırma verilerine dayalı olduğunu biliyoruz. Çorum’da ortak aklı işlettiğimizde Çorum’u daha büyütmemiz de mümkündür” diye konuştu.
Yeni bir Türkiye’nin arifesinde ve yeni bir yürüyüşün başında olduklarını anlatan Uğurlu, bu yeni dönemin yeni Türkiye’nin ikinci önemli alanının sosyo-kültürel birlik ve bütünlüktür olduğunu ifade ederek, “Devletler ve milletler ancak aidiyet bilinciyle ayakta dururlar, eğer bir toplumda aidiyet bilinci zayıflamışsa, devlet bir grup vatandaşını dışlamışsa, ötekileştirmişse, o andan itibaren o devletin ayağa kalkması, o milletin felah ve sükun bulması mümkün değildir. AK Parti iktidarlarının en büyük başarısı, bütün bir milleti tek bir yürek, tek bir güç haline getirmiş olmasıdır. İnsan onurunu korumak bizim asli görevimizdir. Bu onurun esası da özgürlük ve güvenliğin teminidir. Özgürlüğü garanti altına alınmamış insanın onur duyması mümkün değil, güvenliği tehdit altında olan birinin kendi özgürlük alanını yaşaması da mümkün değil. Onun için, daha ilk hükümet programlarında bugüne kadar hep özgürlük, güvenlik dengesi dedik. Şimdi bir kez daha söylüyoruz, Türkiye’de düşünce özgürlüğü, inanç özgürlüğü, ifade özgürlüğü, girişim özgürlüğü AK Parti hükümetlerinin teminatı altındadır, hiç kimse bu özgürlükleri ihlal edemez. Ama her özgürlük de bir sorumluluk getirir. Büyük devletler adalet ve sorumluluk şuuru ile davranmalıdırlar. Yeni Türkiye’de buna uygun olarak yapılanacaktır. Çünkü Türkiye mazlumlar için hep büyük olmak zorundadır” dedi.