Gaziantep’te, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli, vatandaşlarla birebir iletişim kurmak, genel güvenlik konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Yapılan faaliyetlerde emniyet çalışanları, vatandaşların tespit ettiği sorunları, talepleri ve çözüm önerilerini alarak sorunları en kısa sürede ortadan kaldırabilmek amacı ile ikamet ziyaretleri yapıyor.
Bu kapsamda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü mahalle sorumlusu personeli ve iki bayan personeli ile birlikte, haneleri ziyaret etti. Polisler, mağdur destek ziyareti ve taziye ziyaretleri kapsamında 2014 yılında 11 bin 324 ikamet ziyareti yaparak yaklaşık 55 bin vatandaşa ulaştı.
Yapılan ziyaretlerde vatandaşların sorun ve önerileri not eden personeller, apartman güvenliği, evden hırsızlık, iş yerinden hırsızlık gibi konularda alınması gereken tedbirler hakkında bilgilendirmeler yaptı.
Vatandaşlar; polislerin evlerini ziyaret etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, emniyetin kendilerine bu kadar yakın olmasından ve mahallelerindeki güvenlik sorunlarını rahatça dile getirebilmelerinden dolayı tüm Emniyet Teşkilatına teşekkür etti.