Geçtiğimiz hafta kongre sürecini tamamlayan MHP Uşak teşkilatı, MHP Genel Merkezine giderek Devlet Bahçeli ile bir görüşme gerçekleştirdi.
İlçeler, merkez ilçe ve il kongresini demokrasi dersi vererek tamamlayan MHP Uşak teşkilatı, Ankara’ya giderek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeye İl Başkanı Ali Kurt, Merkez İlçe Başkanı Muhterem Kuruçay ve İl Başkan Yardımcısı Melih Akman katıldı. Uşak ile ilgili son gelişmeleri Genel Başkanları Devlet Bahçeli ile paylaştıklarını belirten İl Başkanı Ali Kurt, geçmiş dönemlerde yaşanan olumsuzlukların ve küslüklerin bir kenara bırakılarak tüm enerjilerini yaklaşan genel seçimlere harcayacaklarını ifade etti.
Ali Kurt, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapılan görüşmeyle ilgili olarak, “Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Uşak’tan genç, dinamik ve demokrasi çerçevesinde bir kongre süreci geçirerek oluşturduğumuz yeni yönetim ve teşkilat yapılanmamızdan son derece memnun olduğunu ve her konuda arkamızda olacaklarını özellikle belirtti. Sayın Genel Başkanımın önemli bir isteği de geçmişte yaşanan kırgınlık ve küslük gibi sebeplerle partiden uzaklaşan ve uzaklaştırılan herkesin yeniden kazanılması ve buna mukabil olarak menfi duygu ve düşünce içerisinde olanların parti içine sızmasına engel olunması yönünde kesin talimatları oldu. Uşak’a ve yeni yönetime güveninin tam olduğunu belirten Genel Başkanımız Bahçeli, yapılacak olan genel seçimlerde, bir hatta iyi çalışılması ve doğru aday tespiti yapıldığında Uşak’tan iki milletvekili çıkarmanın mümkün olduğunu söyledi ve Uşak’a olan desteğini esirgemeyeceğini bizzat ülkücü kardeşlerime müjdelememi istedi. Ayrıca Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli en kısa sürede Uşak’ a geleceğini belirterek tüm Uşaklılara ve Ülkücü kardeşlerime selamlarını iletti” dedi.
Seçim süreciyle ilgili olarak, MHP Genel Merkezi’nde Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk ve Yan Kuruluş ve STK’lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya ile birebir görüşme yaptıklarını kaydeden Ali Kurt; “Partimizde milletvekilliği aday adaylığı için resmi başvurular 12 - 18 Mart 2015 tarihleri arasında olacaktır. Kapımız aday olmak isteyen her üyemize açıktır. Aday belirleme sürecimiz ise bir fazla oy hangi adayla alınacaksa bunun tespiti için çeşitli argümanlar kullanılıp, anketler yapılacak. Merkez yoklaması ve teşkilatların görüşleri de alındıktan sonra seçime gireceğimiz adaylarımız belirlenmiş olacak” ifadelerini kullandı.