Diyarbakırlı futbol hakemi Osman Yoldaş, önümüzdeki günlerde yapılacak Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Diyarbakır Şube Başkanlığı seçimlerine için aday olduğunu açıkladı.
Diyarbakırlı futbol hakemi Osman Yoldaş, önümüzdeki günlerde yapılacak TFFHGD Diyarbakır Şube seçimlerine için aday olduğunu açıkladı. Yoldaş, Diyarbakır hakemlik camiasının sahipsiz durumda bırakıldığını, haklarının savunulmadığını belirterek, artık hakemlerin savunulması gerektiğini ve kendisinin seçilmesi durumunda sadece Diyarbakır’da değil, Türkiye’de bu sorunun çözümü için çalışacağını söyledi. Yoldaş, kamusal hizmet vermelerine rağmen, kamudan ücret alıp genel sağlık sigortası kapsamında çalışma hayatına katkı sunmadığı gerekçesiyle prim borcu çıkarılan ve milyarlarca lira borçlandırılan tek çalışanların hakem ve gözlemciler olduğunu kaydetti.
“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN İDDİALIYIZ”
Yapılacak seçimlerde sonuç ne olursa olsun TFFHGD Başkanlığına giderek bu sorunların çözümü için somut adımların atılması talebinde bulunacaklarını belirten Yoldaş, “Bunu yaparken de bulduğumuz çözüm önerilerini kendilerine sunacağız. Çözüm önerilerimizin daha etkin olması içinde kanunların araştırmasını sürdüreceğiz. Bunu TFF başkanı ile de paylaşacağız ve sonunda bu konuyu hükümete anlatacağız. Bunlar hep ortak akıl ile olacak. Yapacağımız tüm çalışmalarda derneğimizin genel merkezinin ve federasyonumuzun yanımızda olmasını istiyoruz. TFF bütçesinden talebimiz olmayacak, bu mağduriyeti gidereceğiz. Tüm hakem ve gözlemcilerden destek bekliyorum” dedi.