TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği'nin (TÜRSAB) Aralık ayında yapılacak seçimlerinde 2011-15 yılları arasında başkan yardımcılığını yürüten DETUR Turizm CEO'su Firuz Bağlıkaya aday olduğunu açıkladı.
TÜRSAB'ın Aralık ayında yapılacak seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu açıklayan DETUR Turizm CEO'su Firuz Bağlıkaya, ilk toplantısını Antalya'da yaptı. Akra Barut Hotel'de basın mensuplarıyla bir araya gelen Bağlıkaya, artan terör olaylarına dikkat çekerek, "Böylesine bir ülkede turizm yapmanın ne kadar zor olduğunu tahmin ediyorsunuzdur. Her gün çok acı olaylarla karşılaşıyoruz. En önemli iki ayımız bizim ama maalesef terörün en çok tırmandığı iki ay oldu" dedi.
TÜRSAB'da 2011'den 2015'in başına kadar ikinci başkanlık görevi sürdürdüğünü belirten Firuz Bağlıkaya, görevinden Mart ayında istifa ettiğini söyledi. Oradaki işleyiş ve yapının sorunları çözebileceğine inanmadığı için istifa ettiğini belirten Bağlıkaya, "Yeni bir ekip kurdum. Neler yapılması gerektiği konusunda çalışmalar yaptım ve ardından da adaylığımı koydum. Turizmin başkenti olan Antalya'dan da seçim gezimize başlıyoruz" dedi. Mevcut başkan Başaran Ulusoy'un son dört seçimdir 'son' dediğini kaydeden Bağlıkaya, “Bu kez de 'son' demiş. Orada çok ciddi bir ekonomi yaratan bir başkan var. O ekonomiyi görüp de heveslenen bir başkan adayı var. Bir de bizim gibi turizmin içinde yetişmiş bütün sorunları ve çözümünü bilen gerçek aday var. Üç aday var ama iki seçenek var zaten" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI