Aydın’da 2015 yılında Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine kaydedilerek sözleşmeleri yapılan 139 işletmenin tarımsal hareketlerinin kontrolleri devam ediyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulamaya konulan Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) çalışmaları Aydın’da devam ediyor. Programlı bir şekilde ziyaret edilen işletmelerin tarımsal hareketleri tablet bilgisayarlar aracılığı ile sahada ÇMVA Mobil Uygulama Sistemine kaydediliyor.
Çiftlik Muhasebe Veri Ağı sistemi ile tarımdaki gelir durumunun kolay bir şekilde izlenebildiğini kaydeden Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, “Çiftçilerimizin üretimlerinde kullandığı gübre, mazot, ilaç, tohum, yem, veterinerlik ve diğer giderlerinin hesaplandığı proje İlimizde devam ediyor. Uygulanan bu sistem ile tarım politikalarının geliştirilmesi ve değerlendirilmesi için veri sağlanan gönüllü çiftçilerimizin kendi işletmelerindeki kar ve zararlar, bir yıllık çalışma bitiminde verilecek geri bildirim raporları ile öğrenilebilecek. Birebir yapılan çalışmada üreticilerimizin karşılaştıkları sorunlar çözülmeye çalışılacak” dedi.