GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Üniversitesi'nde mezuniyet töreni düzenlendi.

Üniversitenin 7'nci kuruluş yıl dönümü ve mezuniyet töreni dolayısıyla, kampüsteki futbol sahasında düzenlenen programa, Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutan Vekili Albay Hasan Metin, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın, diğer ilgililer, akademisyenler ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

Rektör Günaydın, burada yaptığı konuşmada, 2014-2015 eğitim öğretim döneminde 2 bin 350 öğrencinin mezun olduğunu söyledi.

Dünyanın hızla değiştiğini ve geliştiğini belirten Günaydın, "Bu değişimin motoru ise hiç kuşkusuz bilim ve teknolojidir. Bilim ve teknolojiye hakim olan ülkeler refah ve itibara da sahip olmaktadır. Yaşadığımız bilgi çağında ülkeler arasında hemen her alanda yoğun rekabet yaşanmaktadır. Bu rekabette kazananlar bilgi üreten ve bu bilgiyi toplum yararına sunan ülkeler olmaktadır" dedi.

Günaydın, bilgiyi üreten ve toplum yararına sunan kurumların üniversiteler olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bu nedenle, üniversitelerden beklentiler giderek artmaktadır. Ülkemizde üniversite sayısı devlet ve vakıf olmak üzere 193 olmuştur. Bilgi üreten ve üretilen bilgiyi topluma aktaran üniversiteler ülkemizin gücü ve zenginliğidir. Üniversiteler, bilim ve düşüncenin yuvası, toplumların beynidir. İnsan için beyin ne ise toplum için de üniversite aynı anlama gelmektedir. Üniversiteler, gelişmiş ülkelerin en gözde kurumlarıdır. Dünyada hiçbir ülke yok ki üniversitesi gelişmeden gelişmiş olsun."

Gümüşhane Üniversitesi'nin, Gümüşhane'nin ufku ve en önemli kültürel sermaye kaynağı olduğuna dikkati çeken Günaydın, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz fiziki yapılaşması, eğitim ve öğretim kalitesi, araştırma altyapısı, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri, projeleri ve ürettiği bilgilerle, sadece kendi döneminde kurulan üniversiteleri değil, daha eski üniversiteleri de belli alanlarda geride bırakmıştır. Böylece kendinden bahsedilen ve takdir edilen bir kurum haline gelmiştir."

Mezun öğrenciler adına okul birincisi Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencisi Özge Arslan konuşma yaptı ve mezuniyet kütüğüne plaka çaktı.

Halk oyunları gösterileri sunulan tören, dereceye giren öğrencilere hediye verilmesi ve kep atma töreninin ardından sona erdi.