Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde bulunan Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan bir Charlie ismindeki Çizgili Sırtlan ile bakıcısının ilişkisi görenleri şaşırtıyor.
Yırtıcılığı ve güçlü çene yapısıyla bilinen Çizgili Sırtlan, hayvanat bahçesi ziyaretçileri de dahil tüm insanlardan kaçarken, sadece Erdoğan Gökçek isimli bakıcının yanına yaklaşıyor. Erdoğan Gökçek isimli bakıcı haricinde birisi kafese girdiğinde durmadan kaçan sırtlan, kendi bakıcısı girdiğinde ise yanına yaklaşmasına izin veriyor. Ekip olarak tüm yırtıcıların bakımını sağladıklarını söyleyen Erdoğan Gökçek, sırtlanın kaçmamasının sebebinin çok ilgilenmelerinden kaynaklandığını söyledi. Gökçek, “Hayvanat bahçesi açıldığından beri sırtlan dahi bütün yırtıcılara biz bakıyoruz. Hayvanlarla aramızdaki bağdan dolayı bir dostluk oluştu. Sırtlana elle de temas edebiliyoruz. Sırtlanın bizden kaçmamasının sebebi fazla ilgilenmemizdir. O bizi tanıyor bizde onu tanıyoruz. Bakıcıları tanıyor” dedi.
Çizgili Sırtlan ile bakıcısının ilişkisinin hayvanat bahçesi yönetiminin dikkatini çektiğini söyleyen, Hayvanat Bahçesi Tesis Müdürü İsmail Tamokur, Charlie ismindeki sırtlanın bir tek Erdoğan bakıcıya ayrıcalık tanıdığını söyledi. Tamokur, “Yırtıcı hayvanlar tehlikeli hayvanlardır fakat bakıcılarımız hayvanlara çok bağlılar ve karşılıklı iletişimleri çok iyidir. Gün içerisinde özellikle yemleme saatlerindeki ilgilerinden dolayı hayvanlarda bakıcılarımıza oldukça alışkınlar. Sırtlana kendi aramızda Charlie ismini verdik. Sırtlanımız da ismine alıştı. Çağırdığımız zaman yanımıza geliyor. Bakıcısı sırtlanı seviyor ve yemlerini sürekli aynı bakıcı verdiği için hayvan da bakıcısına alışıyor, kıyafetine ve kokusuna alışıyor. Çağırdığı zaman da yanına geliyor” dedi.