Edirne’de bu yıl üçüncü kez yaşanan sel ve su taşkınlarının ardından adeta esaret hayatı yaşayan Bosna Köy halkı, şehir merkezi ile bağlantı yollarının su altında kalmasından dolayı kendilerine alternatif bir yol yapılmasını istiyor. Taşkın esaretlerinin sona ermesini isteyen köylüler, su altında kalan yolun üstünde eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı.
Edirne’de, Bulgaristan ve Trakya’daki şiddetli yağışların ardından Meriç ve Tunca Nehirleri yılda birkaç kez su taşkınına sebep oluyor. Kentte yaşanan taşkınlardan en çok etkilenen bölgelerin başında Karaağaç Mahallesi gelirken, taşkın esaretini Karaağaç Mahallesi’nden daha fazla yaşayan yerlerden birisi de merkeze bağlı Bosna Köyü. Edirne’de merkez Kirişhane mevkiinde birleşen nehirler Bosna Köyün arazilerini sular altında bırakıyor. Arazilerle birlikte köye ulaşımın sağlandığı yollar da taşkın suları altında kalıyor.
Şehir merkezine yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunan köyün yollarının su altında kalması nedeniyle köylüler askeri yasak bölgede bulunan toprak seddeyi kullanmak zorunda kalıyor. Ancak toprak seddin üstünün araç trafiği açısından uygun olmaması da adeta kazalara davetiye çıkarıyor.
"MAĞDUR DURUMDAYIZ"
Taşkın esaretlerinin sona ermesini isteyen köylüler, su altında kalan yolun üstünde eylem yaptı. Yaşadıkları sorunları dile getiren Bosna Köyü Muhtarı Recai Kararmışbuga, bu yıl üçüncü kez su baskınına uğradıklarını belirterek ulaşım anlamında ciddi sorunlar yaşadıklarını belirtti. Tarım arazilerinin ve kent merkezi ile ulaşımı sağladıkları köy yollarının sular altında kaldığını dile getiren Kararmışbuga, ektikleri ürünlerin hepsinin kullanılamaz haline geldiğini söyledi.
"RAHAT BİR ULAŞIMIN SAĞLANMASINI İSTİYORUZ"
Bosna Köy Muhtarı Kararmışbuga, yaşanan sel ve su taşkınlarının ardından mağdur durumda olduklarını belirterek, "Ulaşımda problem olduğundan dolayı alternatif yol arayışına girdik. Süvari ve Meriç köprülerinden gelen yollarımız halen kapalı. Biz de alternatif yol arayışına girdik. DSİ, ile yaptıkları görüşmede seddelerin üzerinde bize alternatif bir yol yapacaklarını söylediler. Fakat şu ana kadar tam olarak yapılmadı. Kendi traktörlerimizle bazı yerlere taşıma yaptık. Burasının bir an önce yapılıp daha rahat bir ulaşımın sağlanmasını istiyoruz" dedi.