RİZE (AA) - FİKRET DELAL - Rize Kadınlar Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından açılan "horonla zayıfla" kursuna katılan kadınlar, Karadeniz müziği eşliğinde horon oynayarak hem zayıflıyor hem de eğleniyor. 

Rize'de hafta içi ev kadınları, hafta sonu ise çalışan kadınlar için başlatılan kursta eğitmen eşliğinde horon oynayan 35 kadın, hem eğlenerek zayıflıyor hem de yöre kültürünü yaşatmaya çalışıyor.

Dernek başkanı Selda Albayrak, AA muhabirine, kursa yoğun talep olduğunu söyledi.

Talebin çok fazla olması nedeniyle haftanın 4 günü sabah ve akşam seansları ile eğitim faaliyetleri yürüttüklerini ifade eden Albayrak, kursun amacına yönelik şu değerlendirmede bulundu:

"Amacımız tamamen kültürümüzü yaşatmak. Dışarıdan gelip Rize'de okuyan üniversite öğrencilerimiz var. Horonu hiç bilmeyen Rizelilerin yanı sıra Rize'ye gelin gelip horonu bilmeyenler var. Bu kadınlara da horonu öğretiyoruz. İyi bilenler de enerji atmak ve zayıflamak için geliyor. Rize'de çok fazla spor kursu bulunmasına rağmen horonla zayıflamayı tercih eden kadınlar kursumuza geliyor." 

Horon eğitmeni Emel Mandev ise horondan önce eğitimlere ısınma hareketleriyle başladıklarını belirterek, "Daha sonra kendimizi müziğin akışına bırakıyoruz. Horon bilen ile bilmeyenler bir arada. Bu da zaten çok güzel bir oluşumu ortaya koyuyor. Kendi kültürümüzü öğretirken zayıflamalarına da katkıda bulunuyoruz" diye konuştu.

- Kursiyerler memnun

Gül Kıraç adlı kursiyer de Adana'dan Rize'ye gelin geldiğini aktararak, "Güzel bir etkinlik. Farklı bir kültürü öğrenmek benim için de bir avantaj. Farklı insanlarla ve farklı kültürle tanışıyorsun. Gayet güzel bir etkinlik" dedi.

 Zeynep Karaca ise horon kursu sayesinde hem zayıfladıklarını hem de eğlendiklerini dile getirerek, "15 günde 2 kilo verdim. Herkese tavsiye ederim. Karadeniz horonu zayıflatıyor" diye konuştu.  

Diyetisyene gitmesine rağmen zayıflayamadığını ifade eden Meryem Reis de kursa başladığı süreçte geçen iki haftada horon oynayarak 4 kilogram verdiğini söyledi.