ANKARA () - METEOROLOJİ, Marmara, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz ve Konya, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.
Meteoroloji tarafından yapılan hava tahmin raporunda, yarın Orta ve Doğu Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; kıyı kesimlerde (Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı uyarısında bulundu.
Doğu Akdeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerinden itibaren Mersin'in doğu kesimleri ile Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Yapılan son değerlendirmeler ve uydu görüntülerine göre Isparta çevreleri, Burdur ve Afyonkarahisar'ın doğu kesimleri ile Konya'nın kuzey ve batı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Ülkemizin büyük bölümünde etkili olan yağışların; bugün (Salı) ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu (Yalova, Bursa, Bilecik, Sakarya, Kocaeli), Zonguldak, Bartın, Düzce ve Karabük ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21/ 75 mm) yağışlara neden olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Heyelan, yıldırım, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.