Üsküdar Belediyesi, Suriye’deki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan mülteci ailelerin çocuklarına yönelik oyuncak kampanyası başlattı. Hayırsever vatandaşların yardımlarıyla toplanacak oyuncaklar, 23 Nisan’da Şanlıurfa’daki mülteci çocuklara ulaştırılacak.
Üsküdar Belediyesi, iç savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteci ailelerin çocuklarını sevindirmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda “Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı” temalı oyuncak kampanyası başlatan Üsküdar Belediyesi, ilçe sınırlarında belirlenen noktalara oyuncakların toplanacağı kumbaralar yerleştirecek. Oyuncak kampanyasına katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar aldıkları oyuncakları bu dev kumbaralara bırakabilecek. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla başlatılan proje kapsamında ilk oyuncak yardımını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptı.
TOPLANAN OYUNCAKLAR 23 NİSAN’DA DAĞITILACAK
Suriyeli mültecilerin zor şartlarda hayatlarını idame ettirdiklerini belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, savaştan en çok etkilenenlerin çocuklar olduğunu belirtti.
Çocukları sevindirmek için oyuncak kampanyası başlattıklarını dile getiren Başkan Türkmen, “Biz Üsküdar Belediyesi olarak bugün çok anlamlı projeye başladık. ‘Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı’ ismiyle yola çıktık. Ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli çocuklara oyuncak yardımı kampanyası başlatıyoruz. Bu kampanya 15 Nisan tarihine kadar devam edecek. Topladığımız oyuncaklarla birlikte 23 Nisan Üsküdarlı öğrencilerle birlikte kafile olarak gideceğiz ve Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okullarda bu oyuncakları oradaki çocuklara takdim edip geri döneceğiz” şeklinde konuştu.
“BİRLİKTE ÇOCUKLARIMIZI MUTLU EDELİM”
İlçede belirlenen kalabalık mekanlara dev kumbaralar yerleştirileceğini ve isteyen her vatandaşın kampanyaya dahil olabileceğini dile getiren Hilmi Türkmen, “Herkes kampanyamıza destek olabilir. Kampanya süresince özellikle kullanılmamış yardımseverlerden yeni oyuncaklar bekliyoruz. Ayrıca eğitici ve öğretici oyuncaklar olsun isteriz. Onları mutlu etmek gerçekten çocuk oyuncağı, birlikte çocuklarımızı mutlu edelim” dedi.
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen öcülüğünde hayata geçirilen ve yaklaşık bir ay sürmesi planlanan etkinlikle toplanan oyuncaklar, 23 Nisan’da Şanlıurfa’daki mülteci kamplarında kalan yetim, öksüz ve mutsuz Suriyeli çocuklara hediye edilerek yüzleri güldürülecek.