Bilecik’te geçtiğimiz günlerde etkili olan şiddetli fırtınanın verdiği zararları telafi etmek için tadilat çalışmalarına başlanıldı.
Büyük tahribatlara neden olan kuvvetli lodosta çok sayıda evin çatısı hasar gördü. Bilecik’de Cumhuriyet Mahallesinde 4 katlı binanın çatısı şiddetli esen rüzgara dayanamayarak yandaki tek katlı binanın üzerine düştü. Çatısından kopan bazı parçalar da binaya isabet ederek hasara neden oldu. Yandaki binanın çatısından kiremit, tuğla, ağaç parçaları evin çatısını delerek evin odasına zarar verdi. Olay anında hiç kimsenin olmaması muhtemel bir faciayı önledi.
Fırtınanın hızını azaltmasıyla birlikte zarar gören evin çatısı ve odası molozlardan temizlenirken yeniden çatıyı tamir etmek için ev sahipleri tadilat çalışmaları başlattı. Bazı ev sahipleri, “Fırtına nedeniyle yandaki binanın çatısının bazı parçaları evimizin çatısının üstüne düştü. Allah’a şükür yaralanma ve can kaybı yok. Evimizde büyük çapta maddi hasar oluştu. Mahallemize büyük geçmiş olsun” dediLER.