Mehmet Emin EROĞLU/TAŞKENT (Konya), () - KONYA'da Taşkent- Alanya yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle 60 saat mahsur kalan TIR şoförü 55 yaşındaki Talip Çağ, jandarma ve sağlık ekipleri tarafından kurtarıldı. Paletli ambulansla hastaneye kaldırılan Çağ, yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi.
Bir nakliye şirketinde çalışan Talip Çağ, geçen pazartesi sabahı yönetimindeki TIR'a, Konya'dan yüklediği çimentoyu Taşkent -Alanya karayolunda Çukuryurt Mevkii'nde bulunan yapımı devam eden baraj inşaatına götürdü. Burada çimentoyu boşaltan Çağ, dönmek üzere yola çıktı. Ancak bir süre sonra yoğun kar yağışı ve yolun rampa olması nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Karın şiddetini artırması ve yüksekliğinin yaklaşık 1.5 metreye ulaşması üzerine mahsur kalan Çağ, cep telefonuyla yakınlarını arayıp yardım istemeyi düşündü. Fakat cep telefonu kapsama alanı dışında olduğu için sonuç alamadı. Çağ'ın eve dönmemesi üzerine merak eden yakınları dün şirket yönetimini aradı. Ardından jandarmaya haber verdi. TIR'daki uydu takip cihazı sayesinde Çağ'ın, Taşkent-Alanya karayolunun 40'ıncı kilometresinde olduğu saptandı. Bunun üzerine karayollarına ait kar püskürtme aracı ve greyderlerin karla kaplı yolu açması sayesinde Taşkent Kaymakamı Yakup Bölükbaşı ile birlikte jandarma, bir adet paletli ambulans, dün akşam saatlerinde Çağ'ın bulunduğu noktaya ulaştı. Çağ, paletli ambulansla Hadim Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedbir amaçlı sağlık kontrolünden geçirilen ve bir süre müşahede altında tutulan Çağ, taburcu oldu.
"60 SAAT MAHSUR KALDIM"
Yol kapandığı için yaklaşık 60 saat mahsur kaldığını belirten Talip Çağ, şunları söyledi:
"Konya'dan yüklediğim çimentoyu Taşkent İlçesi Çukuryurt Mevkii'ndeki baraj inşaatına götürdüm. Çimentoyu boşalttıktan sonra  dönmek için yola çıktım. Bir süre gittikten sonra yoğun kar yağışı nedeniyle ilerleyemedim. Zirveye ulaşmama yaklaşık 200 metre vardı. Ancak TIR saplandı kaldı ve çıkmadı. Yaklaşık 1.5 metre kar vardı. Cep telefonumla yakınlarımı arayıp yardım isteyecektim ama cep telefonu çekmedi. Aracımda gıda, erzak ve ısıtıcı vardı. Onlar sayesinde üşemeden, aç kalmadan kurtarılmayı bekledi. Jandarma, sağlık ve karayolları ekipleri gelip beni kurtardı."

FOTOĞRAFLI