Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş tarafından “Samsun İnşaat 2015 – Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı”, 2 – 5 Nisan 2015 tarihleri arasında; Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Mimarlar Odası, Makine Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası işbirliğinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

2015 yılında Tüyap Samsun fuarları SAMSUN İNŞAAT FUARI ile başlıyor. Ülkemizin en önemli sektörlerinden biri olan inşaat sektörüne yönelik hazırladığımız Samsun İnşaat Fuarı’nda sektörün önde gelen üretici ve ithalatçı markalar yerini almıştır. 174 markanın katılımı ile Samsun’da gerçekleşecek fuar, Samsun başta olmak üzere tüm bölge yatırımlarına yön verecek ve sektörün bölgedeki ticari hacmini artıracak bir fuar olacaktır. Katılımcı ve ziyaretçiler ikili iş görüşmeleri yaparak, yapıdaki yenilikleri görme fırsatı bulacaklardır. Ayrıca tadilat yenileme ve dekorasyon konularında da yeni firmalarla buluşma olanağına sahip olacak.

“İnşaata Dair Her Şey Bu Fuarda”

Yapıdaki tüm yeniliklerin sergileneceği fuarımızda çatıdan tabana, dış cepheden kapı pencereye, izolasyon ve boya malzemelerinden yalıtıma, tesisattan inşaat makinelerine kadar çok geniş ürün yelpazesi ile yurtiçi ve yurtdışından gelecek binlerce ziyaretçiye aradıklarını bulabilme imkanı sunulacaktır. Ayrıca, Samsun Ticaret ve Sanayi Odasının destekleriyle oluşturulan “Gayrimenkul Özel Bölümü” ile müteahhitlik firmalarımızın satışlarını kuvvetlendirerek, gayrimenkul sektörünü canlandırmak hedeflenmiştir. Fuarımızı ziyaret edenler, müteahhitlerimizin en yeni projelerini fuarımıza özel fiyat avantajları ile değerlendirebilme imkânı bulabilecek.

Ersözlü; “Samsun, Yabancı İşadamlarına Ev Sahipliği Yapacak”

Yurtdışı bölge ofislerimiz; Moskova, Sofya, Tahran, Tiflis, Üsküp, Kahire’den, yurtiçi ofislerimiz; Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Trabzon’dan temsilcilerimizin çalışmaları neticesinde yurtiçinden ve yurtdışından binlerce ziyaretçimiz fuarımızı ziyaret edecektir. 40 a yakın şehirden inşaat sektöründe faaliyette bulunan firmalar, inşaat mühendisleri, mimarlar belediyeler ve kamu kurumları, turizm firmalarının, eğitim kurumlarının satın almacıları, gayrimenkul firmaları ve halkımızın fuarı ziyaret etmeleri beklenmekte.

Fuarda yapılacak etkinlikler;

EPS SANAYİ DERNEĞİ(EPSDER) tarafından 02.04.2015’ tarihinde Saat 16.00’ da ve tekrarı saat 18.00’de olmak üzere ‘’ENERJİ VERİMLİLİĞİ ve ISI YALITIMINDA EPS ‘’ konulu bir seminer (Basın Odası Yanı ) Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Sn. İbrahim UZUN tarafından verilecektir.

Özel sektör firmaları tarafından 02.04.2015 tarihinde saat 10:00’da ve tekrarı 11:30 ‘da olmak üzere ‘LED SEKTÖRÜ VE SON TEKNOLOJİLER - MAKSİMUM VERİMLİLİK VE TASARRUF UYGULAMALARI‘ konulu seminer /forum düzenlenecek olup, ‘03.04.2015’ tarihinde saat 15:00 de ‘’ENERJİ VERİMLİLİĞİNDE CAMIN YERİ ‘’ konulu bir seminer ise Uzman Sefa ERTAN tarafından verilecek.

Fuar ; 2 -3 – 4 Nisan tarihlerinde 10:00 - 20:00, 5 Nisan günü ise 10:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.