SAKARYA (İHA) – Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Sakarya Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kopal hakkında çıkan iddialara cevap verdi.
Hakkında çıkan dolandırıcılık iddialarına yanıt veren Nihat Kopal, basında yer alan “Ette Paralel Vurgun” başlıklı haberleri yalanladı. Kopal, “Şahsım hiçbir cemaate ve örgüte üye olmamakla beraber gitmiş bulunduğum herhangi bir toplantıları da bulunmamaktadır. Manşetin altında ‘Çiftçiyi sahte raporla kandırarak elindeki hayvanlara el koyan paralel yapı, inekleri dana olarak gösterdi. Etteki paralel vurgunun boyutu yaklaşık 25 milyona ulaştı’ Bu iftira haberdeki 25 milyon yolsuzluk iddiasının dayanağı yoktur. Bugüne kadar Sakarya’da üreticinin yazılan rakamın onda biri acaba üreticinin cebine girmiş midir? Bu iftiranızı neye göre tasarlıyorsunuz. Üç senede alınan hayvan destekleme miktarı teşvik toplamı 2 miyon 164 bin 038,33 kuruştur. Üyelere banka aracılığı ile direk hesaplarına yatan para ise 2 milyon 38 bin 161,56 kuruş. Benim şahsımın mal varlığı 3 tane banka kredili arabam ile 1 adet 2005 model kamyonetim ve 1981 yılında kabası yapılmış 1996 yılında bitmiş 3 katlı evim bulunmaktadır. Benim ve çocuklarımın da mal varlığı araştırılmasını istiyorum. Eğer bankalarda bırakmış toplam 20 bin lira paramız çıksa ben görevi bırakmayı taahhüt ediyorum. Benim siyaset hayatımda hep Türkiye’nin değişimine öncülük eden siyasetçilerle görev yapmaktan onur duydum. Bana bu iftirayı atanlara hakkımı asla helal etmiyorum” dedi.
“Bize paralel yaftası vurmaya kalkan kişiler bilmelidir ki AK Partili olmaktan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sevdalısı olmaktan her zaman onur duymuşumdur” diyen Kopal, şunları kaydetti:
“Bizim alnımız ak neyi kaçırmışız kim bizi gözaltına almış kim serbest bırakmış böyle bir gözaltı yoktur. Haberin içeriğinde arkasında paralel abi var diye haber yapılmış. Ben hayatımda ne paralel nede türevleriyle bir araya gelmişliğim yahut hizmet etmişliğim yoktur. 30 seneyi askın süredir tabelası dahi olmayan bir odaya yönetici olarak seçilip eski usullerde ve kötü ortamlarda kesim yapılan bir mezbaha ne yönetimini devir aldım. Göreve gelir gelmez yeni bir mezbahane yeri alınarak dönemin Belediye Başkanı Aziz Duran beyinde desteği ile modern bir mezbahane kurmayı Rabbim bana ve yönetimime nasip etmiştir. Sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu beyin bizlere ve esnaf arkadaşlarımıza desteği ile şuanda Türkiye’nin sayılı kesimhaneleri arasına girmeyi başarmışızdır. Bu hizmeti yaparken dünden bugüne hiç bir devlet desteği ve teşviki almadan tamamı kasaplar odası esnafına ait yaklaşık 10 trilyonluk bir mülkü Sakarya’mıza kazandırmanın gururunu yasıyoruz. Bu yola çıktığımızda da gerek engellemelere gerek yıldırmalara gerek bu şekil asılsız iftiralara boyun eğmeden Rabbimizin yardımı ile alnımızın akı ile çıkmışızdır. Biz ancak Vatana Millete hizmet için çalışmaktayız.”