Hatay’da geçen yıl Dünya Şehit Çocukları Vakfı tarafından Suriyeli çocuklara yönelik açılan 11 derslikli okulda eğitim gören 550 çocuk, karne sevinci yaşadı.
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da faaliyet gösteren okulda düzenlenen karne töreninde konuşan Dünya Şehit Çocukları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yıldırım, "Vakfımız normal yürüyen vakıflar gibi bir vakıf değil ancak 20 kişilik bir arkadaş gurubumuz ve bir vakıf adı altında çalışmaktayız. Dolayısıyla biz dışarıdan yardım toplayan bir vakıf değiliz ve bütün yardımları bu 20 kişilik arkadaş grubumuz kendileri yaparlar ve bizzat gider yerinde yaparlar. Yani her ayın ilk haftası buradayız ve bütün arkadaşlarımızın yüzde 80’i buraya yardıma gelirler, kendi elleriyle yardım yaparlar" dedi.
Bu şekilde iki yıldır Suriyeli yetim çocuklara hizmet ettiklerini belirten Yıldırım, "Aynı zamanda yetim çocukların yanı sıra 200’ü aşkında ailelerimiz var yetim çocuklarıyla birlikte beraber buradalar. Onlara da hizmet etmekteyiz. Toplam bini aşkın yetim çocuğumuz var" diye konuştu.
Okulda Türk ve Arap müfredatına uygun eğitim verildiğini belirten Yıldırım, "Özellikle tüm Suriye okullarına burada Türkçe ders kitapların basımını yaptık. Çocuklara haftada 4 ders Türkçe, 5 ders Arapça dersi yani ikisini bir yaklaştırmaya çalışıyoruz. Çocuklar Arapça okusun ama Türkçe dilleri de olsun istiyoruz" dedi.
Dünya Şehit Çocukları Vakfı tarafından düzenlenen karne töreninde öğrenciler şiir okudu. Öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi sunuldu. Tiyatro gösterisinde duygulu anlar yaşandı, izleyenlerden bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.