“Tasarım ve İş Geliştirme Eğitimi ile Rekabet Gücü Kazandırılması Projesi” çerçevesinde eğitime tabi tutulan Konya Terziler Odası üyesi terzi esnafı, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB)’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
KONESOB’un katkıları ile Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Terziler Odası, Europa Danışmanlık ile birlikte yürütülen, Terzi Esnaf ve Sanatkarlarına yönelik, ‘Tasarım ve İş Geliştirme Eğitimi ile Rekabet Gücü Kazandırılması Projesi’ sertifika töreni KONESOB’ta gerçekleştirildi. Törene KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, KOSGEB İl Müdürü İsmail Özdemir, Terziler Odası Başkanı Aziz Güleç’in yanı sıra Meslek Odası Başkanları ve katılımcı kursiyerler katıldı.
Törende konuşan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, esnaf ve sanatkarların önünü açacak eğitim projelerine önem verdiklerini söyledi. Başkan Karamercan, “Günümüzde esnaf ve sanatkarlarımızın rekabetini artırmak büyük bir önem taşımaktadır. Yapılan yanlış harcamalar sonucunda ülkemizin kaybettiği kaynakları asla küçümsememeliyiz. Birlik olarak her esnaf ve sanatkarımızın bu çetin ticari hayatın içinde bilgisi ile daha akıllı yatırımlar ve adımlar atacağı bilinci ile birliğimiz bugüne kadar kurum ve kuruluşlarla güzel bir diyalog ve işbirliği içinde, ilimizin ticari hayatını yarınlara emin adımlarla taşıyacak çalışmalarını artırarak sürdürecektir. Yapmakta olduğumuz bu eğitim projemizin gerçekleşmesine katkılarından dolayı değerli MEVKA Genel Sekreterimiz Ahmet Akman’a, KOSGEB Müdürümüz İsmail Özdemir’e, İŞ-KUR Müdürümüz Ömer Tokgöz’e ve Konya Gümrük Ticaret İl Müdürü Haşmet Yılmaz’a şükranlarımızı sunarım. Esnaf ve sanatkarlarımız üreten dünyadaki global sermaye büyüklüklerine karşı en fazla desteği son dönemlerde almış olup, devletimiz eğitime büyük önem vermektedir. İnşallah ilimizde üretim yapılmayan hangi sahada iş kolları varsa onun eğitimine ve üretim yapılan iş kollarının da kalitesini artıracak eğitim ve çalışmalara hem Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarımız hem de İŞ-KUR- MEVKA - KOSGEB ve ulusal ajans programları ile daha aktif bir çalışma içinde olmak için tüm gayretlerimizi göstereceğiz. Katkısı olan tüm kurum ve kuruluşlar ile şahıslara esnaf ve sanatkârlarımız adına şükranlarımı sunar esnaf kardeşlerime hayırlı ve helal kazanç dolu bir ticari hayat diliyorum” diye konuştu.
Programda MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, KOSGEB İl Müdürü İsmail Özdemir ve Terziler Odası Başkanı Aziz Güleç de birer selamlama konuşması yaptı. Programın sonunda kursiyerlere sertifikaları törenle takdim edildi.