GÜMÜŞHANE (AA) - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gümüşhane Şube Başkanı Yalçın Kaya Kömürcüoğlu, soykırım iddiaları hukuken kabul edilmediğine göre, hiçbir devletin ya da kişinin çıkıp böyle bir iddiada bulunmaya hakkı olmadığını söyledi.

Kömürcüoğlu, dernekte düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin uzun yıllardır tartışılan sözde Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin yeterince ses çıkarmadığını savundu.

Gelinen süreçte yaşananların da bu sessizliğin sonucu olduğunu iddia eden Kömürcüoğlu, "Bu konuda ülkemizde yeterince basılı eser dahi bulunmuyor. Hazırlanan eserler de çeşitli engellemeler dolayısıyla basılamıyor. Her yıl 24 Nisan'da 'acaba Amerika ya da Obama bu konuda ne diyecek' diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kömürcüoğlu, Türkiye'nin her 24 Nisan'da konuya ilişkin aynı rahatsızlığı yaşadığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Dünyada soykırım yaptığı iddia edilen çok sayıda ülke var ancak başka bir üke çıkıp onlara 'soykırım yaptın' demiyor. Bu ülkeleri soykırım yapmakla suçlayan yok. Sıra bize gelince bunu söyleme hakkını kendilerinde görüyorlar. Osmanlı'nın yaptığı tehcir soykırım olarak kabul ediliyor. Soykırım iddiaları hukuken kabul edilmediğine göre, hiçbir devletin ya da kişinin çıkıp böyle bir iddiada bulunmaya hakkı yoktur."