Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, geçen hafta Trabzonspor maçında tek forvetle takımı sahaya sürmüş ve istediğini almıştı. Ancak Hırvat çalıştırıcı, pazar günü oynanacak olan Gaziantepspor karşısına çift forvetli sistemle çıkma kararı aldı.
Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Beşiktaş’ın Gaziantepspor’u Ankara’da konuk edeceği maçta siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Slaven Bilic, tek forvetli oyun sisteminden çift forvet oyununa geri dönüş yapacak.
ÇİFT FORVETLE PUAN KAZANDI
Beşiktaş, ligde geride kalan 29 haftada çift forvetle sahaya çıktığı hiçbir maçta mağlubiyet yüzü görmedi. Bilic’in çift forvetli sistemde ligin başlarında denediği Mustafa Pektemek - Cenk Tosun ikilisinde daha sonra Demba Ba - Mustafa Pektemek ikilisine geçişinde de Hırvat teknik adam istediği verimi aldı. Bu sistemde Beşiktaş rakiplerine bol gol attı ve puanlar kazandı.
6 MAÇTA 16 PUAN
28. haftada oynadığı Kardemir Karabükspor maçının sistemini, Trabzonspor maçında tek forvetle oynayarak değiştiren Slaven Bilic, çift forvetli oyununa pazar günü geri dönüyor. Özellikle iki forvetle sahaya çıktığı maçları kaybetmeyen Beşiktaş, ligde 6 maçta çift forvetli sistemde oynadı ve bu maçların hiçbirini kaybetmedi. Bu sistemle 16 puan toplayan siyah-beyazlı futbolcular, sadece 1 maçta berabere kalarak 2 puanı rakiplerine hediye etmişti. Gaziantep’i Ankara’da konuk edecek olan Bilic ve öğrencilerinin çift forvetli sisteminde Demba Ba ve Mustafa Pektemek’in görev alması bekleniyor. Öte yandan Kardemir Karabükspor maçında attığı son dakika golüyle takımını 3 puana taşıyan Cenk Tosun’un da Gaziantepspor maçının ilerleyen dakikalarında görev alabileceği gelen bilgiler arasında.