Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Kapıağzı köyünde 22 Ocak'ta ahırından çıkardığı ineği Koçkan Mahallesi'ne götüren Yakup Bilek (84), Merkez ve Koçkan mahalleleri yol ayrımında buzlu yolda kayarak yere düştü.

Bilek, bu sırada ürkerek düşen büyükbaş hayvanın altında kaldı. Ağır yaralanan Bilek, yanında bulunan arkadaşı Mustafa Uzunel'in köylülere bildirmesi üzerine, köy minibüsüyle Niksar Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Buradaki ilk müdahalenin ardından Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilen ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar bulunan Bilek, genel cerrahi servisi yoğun bakım ünitesinde 10 gün gördükten sonra taburcu edildi.

Vücudundaki kırıklar ve yaşlılık nedeniyle toparlanamayan Bilek, evinde yaşamını yitirdi. Yakup Bilek'in cenazesi, Kazıağzı köyündeki Pilakoğulları Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Madiller Mahallesi Mezarlığına defnedildi.

Kapıağzı köyü muhtarı Nezir Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yakup amcamız, kendi mahallesinden öbür mahalleye hayvanını götürürken buzlu yolda kayıp düşmüş. İnek de üstüne düşmüş. Hemen müdahale edilmiş ve hastaneye götürülmüş" dedi.

Yakup Bilek'in hastanedeki 10 günlük tedavi sürecinin ardından taburcu edildiğini belirten Uçar, "Köye geliyor, köydeki evinde 2 saat sonra ölüyor. İyi bir amcamızdı, Allah rahmet eylesin. Başımız sağ olsun" diye konuştu.