Mardin’in Derik ilçesinde Eğitim-Sen üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman’ın, öğretmenlerin kılık kıyafetine karıştığı ve haksız yere azarladığını iddia ederek basın açıklaması düzenledi.
Eğitim-Sen Derik temsilciliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Grup adına basın açıklamasını Eğitim-Sen üyesi Ulaş Çelik yaptı. Çelik, "İlçe Milli Eğitim Müdürü, öğretmen arkadaşlarımızın kılık kıyafetleriyle haksız bir yere harcayarak enerjisini tüketmektedir. Bu durum biz eğitimcileri farklı düşüncelere sevk etmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün öncelikle şu tabloya bakmasını bekleriz. İlçemiz TEOG’da Mardin’de Savur’dan sonra son sırada yer almaktadır. İllçemiz YGS ve LYS yerleştirmede yeni mezunlar ölçütünde yine son sıralardadır. Taşımalı eğitim tüm ilçelerden sonra çalışmaya başlamaktadır. Müdürlüğün okulları ziyaret etme mantığı var olan sorunları çözmek değil, tümüyle yönlendirmeyle eğitimcileri azarlama ve çalışma azmini kırmaktan ibarettir. Yine aynı şekilde şube müdürümüz de gittiği okulları dolaşma sebebi sorunları çözme ve eğitimi geliştirme yerine bulunduğu konumu da kullanarak sadece sendikal faaliyet yürütmekte. Bu şekilci, üretimsiz, destek ve motivasyonda uzak tutumlarından bir an önce vazgeçmelerini öneriyoruz" dedi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman ise, bütün mücadelelerinin ilçenin eğitim düzeyini daha üst seviyelere çıkarmak olduğunu, tüm mesailerini ve enerjilerini bunun için harcadığını, bunu yaparken hiç bir sendika ayrımı yapmadan tüm öğretmenlerine aynı şekilde yaklaşmakta ve onlardan en üst düzeyde faydalanmak istediğini söyledi. Kahraman, "Hiç bir zaman kimsenin kılık kıyafetine, saçına ve sakalına karışmadık. Ancak bu işi abartıp kılık kıyafetiyle,saçıyla ve sakalıyla öğrencilerimizin ahlakını ve psikolojisini bozan öğretmenlerimizi sendika ayrımı yapmaksızın hep uyardık ve uyarmaya devam edeceğiz" diye konuştu.