AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Asım Aykan, 250’ye yakın üyesi bulunan ve genel merkezi Trabzon’da olan Anadolu Tüm Engelliler Derneği’ni ziyaret etti.
Ziyarette Asım Aykan’ın kendilerini ziyaret etmesinden oldukça memnun olduklarını belirten Dernek Başkanı Hacı Kaya, “Sonunda biri bizi hatırladı. O isimde Aykan oldu. Bizi bugüne kadar ziyaret eden tek aday adayı o oldu. Doğrusu şaşırmadık. Büyüklüğünü bir kez daha gösterdi. Bu vesile ile belki diğer aday adayları da, burada da bir sivil toplum örgütünün olduğunu hatırlar. Aykan’a gelince, onun için ne desek az olur. Siyasetin öncü ve lider isimlerinden biridir. Ziyaretiyle yine öncülük yaptı. Kendisini çok eski tanır ve biliriz. Sağ olsun, bugüne kadar hep yanımızda olmuştur. Sorunlarımızı dinleyip, çözüm aramış ve bu kadarla da sınırlı kalmayıp bizzat takipçisi olup, ‘Ne oldu? Gelişme var mı? Sorun Aşıldı mı?’ diye sorarak ta peşini bırakmamıştır. Yani, Tamam, ben vekil oldum’ deyip de kenara çekilenlerden, ulaşılamayanlardan olmadı. Hani, seçim öncesi klasikleşmiş hayal satan veya seçildikten sonra verdiği vaatleri çabuk unutup, kabuğuna çekilen ya da ‘Siz fakslayın, ben ilgileneceğim’ deyip de ilgilenmeyenlerden olmadı. Biz, bu sıkıntıları çok yaşadık. İşte, tüm bu sebeplerden dolayı, hepimize Asım Aykan gibi insanlar lazım” dedi.
Aykan’ın sadece kendilerinin değil, tüm kuruluşların da dert babası olduğunu kaydeden Kaya, “Ne yapalım, bir dert babamız var, onu da kaybetmek istemiyoruz. Biz, sivil toplum örgütleri olarak birbirimizle sürekli istişare halinde olup, sıkıntılarımıza çözüm ararız. Asım Aykan sadece bizim için değil; tüm sivil toplum örgütleri içinde farklı bir siyasetçi, daha doğrusu insan olmuştur. Bunu neye dayanarak söylediğime gelince, arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz istişarelerden görüp, anlıyoruz. Aykan’ın eli her zaman üzerinde olmuştur. Arkadaşlarımızda aynı şeyleri söylüyor. Bu nedenle değil mi ki sokaklar ‘Aranan Kan Asım Aykan’ diye haykırıyor. Böyle bir söz durup dururken ortaya çıkmaz. İçimizde olursanız, kulak verip, el uzatırsanız söylenir. Aslında bu bile eksik söylendi. Bize kalsa, arananlarında ötesinde kandır Asım Aykan. Şayet aday gösterildiği taktirde, huzurlarınızda söz veriyorum, ben ve ekibim daima yanında, onunla birlikte olacağız” ifadelerini kullandı.
Tecrübeli siyasetçi Aykan ise, gördüğü ilginin karşılığında teşekkür ederek, “Arkadaşlar, bizler bu yola hizmet aşkı için çıktık. Şayet derdimiz hizmet etmekse, birbirimize dinleyip, yardımcı olacağız. Birimizin derdi, hepimizin derdi olmalıdır. Şayet öyle olmayacaksa, bizler bu makamlar da neden varız? Hepimizin birbirimize ihtiyacı var! Engelleri birlikte, omuz omuza vererek aşacağız. Siz varsanız biz varız; siz yoksanız bizde yokuz” diye konuştu.
Aykan, buradan ayrıldıktan sonra, yine halkın arasına karışıp, sokakları arşınlamaya devam etti.