“Erzurumlu Hattatlarla Hüsn’ü Hat Sergisi” yerli ve yabancı sanatsever tarafından büyük ilgi gördü.
Erzurum Valiliği’nin koordinatörlüğünde, Dolmabahçe sanat galerisinde, başta Hasan Çelebi, Fuat Başar, Turan Sevgili gibi hat sanatına bir ömür vermiş duayen isimlerin yer aldığı, Erzurumlu hattat ve müzehhepler tarafından hazırlanan Hüsn’ü Hat Koleksiyonu sanatseverlerle buluştuğu günden itibaren büyük beğeni kazanarak sona erdi.
Açılışını, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın yaptığı İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Şeyhül Hattat-i Hasan Çelebi ile birlikte işadamları ve sanatseverlerin katıldığı, Erzurumlu Hattatlarla Hüsn’ü Hat Sergisi” 23 sanatçı tarafından 2 yıllık bir çalışma sonucu oluşturuldu.
Dolmabahçe Sanat galerisinde 22 Aralık 2014 tarihinde açılan ve 29 Aralık 2015 tarihinde sona eren sergiye yoğun ilgi gösteren yerli sanatseverlerin yansıra, Mısır, Brezilya, Almanya, Fransa’dan sergiyi gezen sanatseverlerde, eşsiz eserlerle ilgili beğenilerini, sergi özel defterine yazıp imzalayarak aktardılar.
Yurt içinden ve Yurt dışından birçok şehrin ev sahipliği yapmak istediği Hüsn’ü Hat Sergisinde yer alan 47 eser,15 Ocak 2014 tarihinde Ankara’da Estergon Kalesinde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak sergiye gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Değerli Hocamız Hasan Çelebi ve sanatçılarımızın bu büyük çalışmasını, herkesin görmesi en büyük arzumuzdur. Sergimizi İstanbul’un ardından, Ankara’da Estergon Kalesinde de sanatseverlerin gösterimine sunacağız Bu eşsiz eserler İstanbul’da gördüğü beğeniyi Ankara’da da sanatseverlerce devam ettirecektir.” diye konuştu.