Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü’nün bu yıl 15.’sini gerçekleştirdiği ‘Engelliler ile Nemrut Dağı Tırmanıyoruz’ projesi kortej yürüyüşüyle başladı.
Türkiye’nin değişik illerinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden Adıyaman’a gelen engelliler 2 bin 206 metre yükseklikte ki Nemrut dağı zirvesine tırmanacak. 30 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında Adıyaman’da gerçekleştirilecek etkinlikler düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.
ABD, Almanya, Meksika, Brezilya, Paraguay, Japonya, Avustralya, Hindistan, Kore, Bulgaristan ve Yeni Zellanda’dan öğrenciler ve engelliler korteje katıldı.
Mimar Sinan Kültür Parkı’nda gerçekleştirilen ve yemek ikram edilen programda bazı engellilere tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı. Tekerlekli sandalye dağıtımında konuşan Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ferit Binzet, bu yıl 15.’si düzenlenen etkinliğin bu yıl uluslar arası boyuta ulaştırıldığını ve dünyanın çeşitli ülkelerinden kişilerin etkinliğe katıldığını belirtti.
Buradaki etkinliğin ardından davul zurna eşliğinde Mimar Sinan Kültür Parkı’ndan Gölbaşı Caddesi ve Atatürk Caddesinden kortej yürüyüşü gerçekleştiren engelliler, Demokrasi Parkı’na geldi. Burada halaylar çekip oynayan engelliler daha sonra Adıyaman Müze Müdürlüğü’nü ziyaret etti.