Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Fuarı (GİTSOF 2015) liman sahasında düzenlenen törenle hizmete açıldı.Fuarda Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin en fazla ilgisini ise silahlar çekti.
Fuarın açılışında Giresun Ticaret Borsası Başkanı Temel Yanıkoğlu’nun ardından konuşan Giresun Ticaret Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; "GİTSOF’un ilimizin sosyo-ekonomik gelişimime de büyük katkıları bulunmaktadır. Açılışını yaptığımız bu fuarda, firma ve kurumlar, ürünlerini ve markalarını tanıtma, ilgi çekme, ve pazarlama fırsatı bulmaktadır. Bakanımızın onayı ile inşallah seçimden sonra fuar kongre merkezinin açılacağı bizleri son derece mutlu etmiştir." dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ise; “Giresun’u ileriye götürecek projeleri akıllılıkla yürütülmektedir.Çalışma sistemimiz akılcı ve ayağı yere basan projelerdir.Bu tür çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.Herhangi bir unvan makam olmadan da hizmet yapıldığını inşallah seçimlerden sonra göreceğiz.Artık adeta hizmet fabrikası haline geldik. Giresunla ilgili en önemli projelerimizden birisi güney çevre yoludur.Önümüzdeki günlerde proje ihalesi gerçekleştirilecektir.Bu bir katrilyonluk projedir. Hükümetimiz alanına giren bütün yatırımları yapıyor. Alanına girmeyenlere de el atıyor. Bunlardan biride çöp sorunudur. Çöp yerel yönetimlerin işidir. Ancak bu konuya el atarak çözeceğiz.”dedi.
Yapılan konuşmaların ardından 40 tane firma ,kurum ve kuruluşların yer aldığı Giresun Ticaret Sanayi Odası Fuarı’nın kurdelesi bakan ve oda başkanlarının katılımıyla açıldı.
Fuarı gezen bakan Canikli’nin en fazla ilgi gösterdiği stant ise GİRSAN’ın tanıtımını yaptığı silahlar oldu. Bakan Canikli ilgisini çeken silahlarla yakından ilgilendiği görüldü.Bazılarını eline alarak manevra yaptı. Giresun Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne ait standa yer alan içi doldurulmuş boz ayı ise dikkat çekti.