Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında, ilçeye bağlı çeşitli mahallelerden 25 kişiyi Çanakkale’ye gönderdi.
Mezitli Belediyesi tarafından organize edilen gezi kapsamında, Mezitli’de yaşayan 25 kişi 17 Mayıs 2015 Pazar günü Çanakkale’yi ziyaret etti. Geziyle ilgili açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, herkesin Çanakkale’yi bir defa dahi olsa görmesi gerektiğine dikkat çekerek, "İlçemizde yaşayan vatandaşlara, 100 yıl önce Çanakkale’de yaşananları hissedebilmek ve oradaki atmosferi yaşamak adına bu ziyaretimizi gerçekleştirdik. Çanakkale’de her santim toprak şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş. Bu yerde insanın söyleyecek kelime bulması zor. Yüreklerimiz minnettarlık, üzüntü, bayrak sevgisi ve vatan aşkı ile doluyor. Vatan sevgisini anlatmak adına bu tür etkinliklerin faydalı olduğuna inanıyorum” dedi.
Belediyenin daha önce de mahalle muhtarlarının belirlediği vatandaşları Anıtkabire gönderdiğini anımsatan Tarhan, “Belediye olarak, topluma fayda sağlayacak bu tarz gezilerimizin devamı gelecektir. Bu vesile ile Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Çanakkale gezisine katılan Süreyya Özdemir, gezi sonrası arkadaşları adına duygularını şöyle dile getirdi: "Milli birlik ve en önemlisi ’Size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum’ sözleriyle vatanımızın her şeyden önemli olduğunu ve onu canımız pahasına korumamız gerektiğini bir defa daha hatırlatan Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi minnetle andık. Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen gezide bir nebze de Çanakkale ruhunu olsa yaşadık. Ben ve arkadaşlarım burada yaşananların fazlasıyla etkisinde kaldık. Şehitlik ziyaretinden sonra 19 Mayıs günü Truva Atı, Aynalı Çarşı ve şehir turu yaptık. Daha sonra atalarımız gibi bayrağımıza ve vatanımıza daha çok sahip çıkma bilinciyle geri dönüş yolculuğuna başladık. Bu mükemmel, eğlenceli ve eğitici gezi için katılan tüm arkadaşlarım adına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a ve bizlere eşlik eden belediye personeline teşekkür ederim."