Ali AKSOYER/İSTANBUL,() SIĞINMACILARIN, Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'ndaki bekleyişi  3. günü doldurdu. Bölgede polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alınırken camiden çıkanlar bir daha içeri alınmıyor. Havadan yaptığımız çekimlerde camii avlusu ve bahçesinde çadırlar kuran sığınmacıların yanı sıra içeri alınmayanlarında camii çevresinde bekledikleri görüldü.

CAMİDEN ÇIKAN BİR DAHA İÇERİ ALINMIYOR
İstanbul Otogarında Avrupa birliği ülkelerine gitmek için gelen 2 bine yakın sığınmacı kendilerine otobüs bileti satılmayınca Cumhuriyet Caminin içi ve çevresinde beklemeye başlamışlardı. 3 günü dolduran bekleyişin ardından bazı sığınmacıların bölgeden ayrıldıkları gözlenirken, ellerinde bavullarla yenilerin de otogara geldikleri görüldü.
Cumhuriyet Camii çevresinde ve kapısında geniş güvenlik önlemleri alan polis ise adeta kuş uçurtturmuyor. Özellikle gece tüm bölgedeki nöbetçi sayıları  arttırılarak bölgenin güvenliğinin sağlandığı öğrenildi.

HAVADAN GÖRÜNTÜLEDİK
Havadan yaptığımız çekimlerde caminin avlusu ve bahçesinde çadırlar kuran sığınmacıların açtıkları Türk bayrağının çevresinde sakin bekleyişinin sürdüğü görülüyor. Camiden çıkanların ve yeni girişlere izin verilmeyen Cumhuriyet Caminin çevresi de sığınmacılar tarafından çevrilmiş durumda.
(FOTOĞRAF)