Kastamonu İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) ve KOSGEB Kastamonu Hizmet Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” başvuru tarihleri uzatıldı.
Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla açılacak olan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”, Kastamonu il sınırları içerisinde yaşayan ve yeni iş yeri kuracak olan 18 yaş üzeri tüm Kastamonu halkına açık olacak. Eğitime katılmak isteyenlerin 20 Nisan 2015 Pazartesi gününe kadar başvurularını yapmış ve 21 Nisan 2015 Salı ve 22 Nisan 2015 Çarşamba günleri Kastamonu Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KESOB) binası 5. katta hizmet vermekte olan Kastamonu İŞGEM hizmet ofisinde gerçekleşecek mülakata katılmaları gerekiyor.
“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” 27 Nisan 2015-06 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Eğitime tam zamanlı olarak devam eden kursiyerler, “Katılım Belgesi” almaya hak kazanacaklar. Belge sahibi olan girişimci adayları, iş fikirlerini hayata geçirmeleri ve iş planları ile KOSGEB’e müracaat etmeleri ve kuruldan destek kararı çıkması halinde “KOSGEB Yeni Girişimci Desteği Programı” kapsamında destek alma imkanı bulacaklar.