Dışişleri Bakanlığı Nijerya’da düzenlenen Devlet Başkanlığı ve Federal Meclis seçimlerinin barışçıl bir ortamda gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyulduğunu belirtti.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Nijerya’da 28-29 Mart 2015 tarihlerinde düzenlenen Devlet Başkanlığı ve Federal Meclis seçimlerinin barışçıl bir ortamda gerçekleştirilmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz. Nijerya demokrasisi önemli bir sınavı başarıyla vermiştir. Seçimlerde sergilenen olgunluk ile sağlanan huzurlu ve güvenli seçim şartları için Nijerya Hükümetini, seçimlere katılan siyasi partileri, Bağımsız Ulusal Seçim Komisyonu’nu (INEC), güvenlik güçlerini ve dost ve kardeş Nijerya halkını tebrik ediyoruz” denildi.
Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
“Seçimlerin önem taşıyan ikinci ayağını teşkil eden ve 11 Nisan 2015 tarihinde düzenlenmesi beklenen Eyalet Valilikleri ve Eyalet Meclisleri seçimlerinin de aynı olgunluk içerisinde, huzurlu ve güvenli bir ortamda cereyan etmesini diliyoruz. Bu vesile ile bugüne dek olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de dost ve kardeş Nijerya Hükümeti ve halkı ile ilişkilerimizi her alanda geliştirme arzumuzu bir kez daha teyit ediyoruz.”