Karabük Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Karabük Şubesi arasında devam eden ve 114 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.
Toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlanması nedeniyle düzenlenen imza törenine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Belediye -İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Cahit Korkmaz, Karabük Şube Başkanı İlhami Yılmaz ve yöneticiler katıldı.
Toplu sözleşme imza töreninde konuşan Belediye-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı İlhami Yılmaz “Belediye-İş Sendikamız ile Karabük Belediyemiz arasında 01.01.2015 tarihinden geçerli olacak olan Toplu Sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. yıl süreli olan Toplu İş Sözleşme ile Karabük Belediyesinde çalışan sendika üyesi işçilerimizin ücretleri , sosyal hakları birinci yıl ilk altı ay yüzde 6 ikinci altı ay yüzde 6, ikinci yılın ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında da yüzde 6 oranında artırıldı. İşçilerimize bu toplu sözleşme ile yılda 102 yevmiye ikramiye ve yine her gün için 8,50 TL yemek yardımı, yılda 1.5 ton kömür yardımı, buna ilave olarak yılda 350 TL giyim yardımı yapılacak. Ayrıca, belediyemizde çalışan işçilerimize kıdem yıllarına göre 5 yılla 25 yıl arasında kıdemi olan işçilerimize yılda 15 yevmiye ile 55 yevmiye arasında değişen kıdemli işçiliği teşvik ikramiyeleri de verildi. Ayrıca, Toplu Sözleşme ile olaya bağlı sosyal yardımlarda da ücret zamları oranında artışlar yapıldı. Belediye-İş Sendikası Karabük Şubesi olarak bu toplu iş sözleşmesini iyi bir şekilde bitiren, Belediye Başkanımıza işçilerimiz adına ve sendikamız olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Belediye-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Cahit Korkmaz ise “Bugüne kadar Karabük Belediyesinde masada anlaşarak bitirmediğimiz toplu sözleşmemiz olmadı. Toplu sözleşmelerimizin hepsi el sıkışarak anlaşıldı. Yapmış olduğumuz bu sözleşme Türkiye ortalamasında iyi ölçekli bir sözleşme” dedi.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili de 6 yıldır belediye çalışanlarından çok memnun ve işçilerimizin performansı oldukça yüksek bu performansları ile Karabük Belediyesine katkı sağladığını ifade ederek, sözleşmenin hayırlı olması dileğinde bulundu.