İzmir’de, Güzelbahçe Belediyesi’nin yaptırdığı Berkin Elvan Çocuk Parkı törenle hizmete açıldı. Törene katılan anne Gülsüm Elvan, oğlunun heykelini görünce gözyaşlarını tutamadı.
Güzelbahçe Belediyesi, ilçede, Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan anısına bir park yaptırdı. Berkin Elvan Çocuk Parkı ismi verilen parkın açılışında duygu dolu anlar yaşandı. Törene, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan da katıldı. Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü, parkın yapılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, "Bir bakış, bir duruş, 1000 söze bedeldir. Berkin bir çocuktu, bizim evladımızdı. Berkin yere düştüğünde ilk sözü ’Anne’ oldu. Tek dileğimiz anneler ağlamasın. Biz büyüklere düşen görev ölümlerin böyle olmaması içindir" dedi. Kaymakam Mehmet Ünlü’nün bu konuşması törene katılanlardan alkış aldı.
CHP İl Başkanı Bedri Serter de yaptığı konuşmada, "Berkin Elvan evladımız geride hoş bir seda bıraktı. O hepimizin evladı oldu" dedi. Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP’li Mustafa İnce de, bugüne kadar ilçede yapılan parklara ünlü Türk büyükleri ve şehitlerin yanı sıra Güzelbahçe’de yaşamış, hizmet etmiş kişilerin isimlerini verdiklerini belirterek "Yaka mahallesinde oturan vatandaşlarımız, gençlerimiz bu parka Gezi olaylarında hayatını kaybeden 15 yaşındaki çocuğumuz Berkin Elvan’ın adının verilmesini istedi. Biz de, belediye meclisi olarak mahalle sakinlerinin bu önerisini uygun bulduk" şeklinde konuştu.
ANNE GÜLSÜM ELVAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Parkın açılışında anne Gülsüm Elvan, oğlu Berkin Elvan heykelini görünce gözyaşlarını tutamadı. Törene katılanların da zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Çocuk oyun grubunun yanı sıra spor aletlerinin de bulunduğu parkın açılışı yapıldıktan sonra, akşam da Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi’nde ’Büyüyecek ölü çocuklar" isimli tiyatro gösterisi sunuldu.
Senaryosunu Devrim Seyrek’in yazdığı, Belediye Gençlik Tiyatrosu’nda görevli 23 gencin rol aldığı oyunu, aralarında Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan’ın da bulunduğu kalabalık izleyici topluluğu seyretti. Özellikle oyunun son bölümünde izleyenler duygu dolu anlar yaşadı. Oyun sona erdikten sonra izleyiciler ve oyuncular tek tek Elvan ailesine başsağlığı diledi.