PTT 1. Lig takımlarından Şanlıurfaspor’da futbol şube sorumlusu Maruf Güneş, en 5 futbolcu transferi yapacaklarını söylerken, transfer listesinde Almeida, Elmander, Engin Baytar gibi isimlerin bulunduğu iddialarını yalanladı.
Güneş, teknik direktör Cihat Arslan ile devre arasında takıma katılacak futbolcular ile ilgili 6-7 saat süren bir toplantı yaptıklarını kaydetti. Takımdan gönderilecek isimlerin de belirlendiğini kaydeden Güneş, en az 5 oyuncunun transfer edileceğini kaydetti. Verimli olabilecek futbolcular almak istediklerini anlatan Güneş, “Takımda kimler kalacak, kimler gideceği konusunda planlama yaptık. Gidecek oyuncuları kafamızda oluşturduk. Bu arkadaşlar gittikten sonra oluşacak eksiklikler için bir transfer stratejisi oluşturduk. Son maçta sakatlanan Abdulkadir Özdemir’in yerine bir oyuncu almak zorunda kalacağız. En az en 5 transfer yapacağımızı düşünüyorum. Alacağımız futbolcular medyada dolanan isimler değil de ismi daha önce kamuoyunda duyulmayan kaliteli isimler. Yani bilinmedik ama bize katkı sunacak arkadaşlar olmasını istiyoruz. Daha önceki transferlerde isim yapmış arkadaşlardan son 2 yıldır beklediğimiz performansı alamadık. İnşallah bu dönem transferde en az hata ile geçersek şampiyonluk ipini göğüsleyeceğimize inanıyorum" dedi.
’YILDIZ’ İDDİALARINA YALANLAMA
Güneş, Engin Baytar, Hugo Almedia ve Elmander gibi gündeme gelen yıldız isimlerle görüşme yapmadıklarını söyledi. Bu oyuncuların transferi yönündeki iddiaların doğru olmadığı kaydeden Güneş, şöyle devam etti:
“Özellikle medyada dolaşan bu tür haberler gerçek dışıdır. Ellerindeki en büyük değerin Şanlıurfaspor olduğunu düşünüyorlar herhalde. Yoksa bu oyuncuların hiç biriyle ne bir görüşme ne de bir konuşma yapılmamıştır. Bu isimler listemizde yok. İnşallah en geç Ocak ayının 15’ine kadar transferimizi tamamlayacağız.”
"HEDEFİN GERİSİNDE KALDIK"
Güneş, sezonun ilk devresinde hedefin gerisinde kaldıklarını belirtti. Hedeften 5 puanlık sapmayı yaşanan olumsuzluklara bağlayan Güneş, “Sezona başlarken her maç için 2 puan ortalaması hedefini koyduk. İlk 16 maçta hedefimiz 32 puandı. 27 puan alarak, hedefin 5 puan gerisinde kaldık. Planlarımızın biraz gerisinde kaldık ama olağanüstü durumlar yaşandı. Stadımızda olan problemlerden dolayı uzun bir süre dışarıda oynamak zorunda kaldık. Bazı çok şey beklediğimiz oyunculardan, hiç beklemediğimiz performans aldık. Ben geride kaldığımız 5 puanı, buna benzer sebeplere bağlıyorum. İkinci yarıda biraz daha yüklenerek, biraz daha iyi planlama yaparak, eksik olan yerlerimizi kaparatak ve mevcut olan oyuncularımızdan gereken verimi alarak hedefimize ulaşacağıma inanıyorum” dedi.
Ligde lider durumdaki Kayserispor ile arada 4 puan fark olduğunu anımsatan Güneş, ikinci yarının ilk maçında Kayserispor ile karşılaşacaklarını hatırlatarak, maçta galip gelmeleri halinde puan farkının daha da azalacağını ifade etti. İlk maçın önemi nedeniyle transfer çalışmalarının hızlı bir şekilde yürütüklerini vurgulayan Güneş, şöyle devam etti:
“Transferlerimizin özellikle Kayserispor maçına yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü bu maçın önemi, aldığımız puanlardan sonra daha da arttı. Galip gelirsek çok büyük bir avantaj sağlamış olacağız. Bunun içinde transferlerin erken bir şekilde yapmak, Kampa yetiştirmek istiyoruz. Çünkü oyuncuların Kayserispor maçına hazır olması gerekiyor.”
Güneş, Antalya kampının başladığını hatırlatarak, kampın Kayserispor maçından bir hafta öncesine kadar süreceğini de sözlerine ekledi.