Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Siyer” temalı Kitap Fuarı ziyaretçi akınına uğrarken, fuarda yer alan firmaların satışlardan ve ilgiden oldukça memnun olduğu belirtildi.
On binlerce ziyaretçinin uğrak yeri haline gelen fuarda oluşturulan konferans çadırında Erzurum ve Erzurum’un dışından şairler, yazarlar, fikir adamları sohbetlerle sevenleri ile buluşurken fuarın en dikkat çeken stantlarından birisi de Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi’nin standı oldu.
Fuarda tek STK olarak yer alan Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi üyelerinin yayınlarını okuyucularla buluştururken düzenlediği imza günleri ile ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.
Prof.Dr.Ömer Özden, Şair-Yazar İsmail Bingöl ve Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli değişik günlerde stantta kitaplarını imzalayarak okuyucuları ile sohbet imkanı buldular.
Bugün saat 19.30’da düzenlenecek olan Naat Şiirleri şöleni ile Türkiye’nin değişik illerinden gelen şairleri de Erzurumlular ile buluşturacak olan Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür ettiklerini söyledi.
Şehirlerin insan ve kitap ile mamur olabileceğini ifade eden İspirli; kitap fuarı ve siyer ile bir ilke imza atıldığını, bu tür fuarların sayısının artması ile şehrin insanının kültüre, sanata, edebiyata olan ilgisinin artacağını dile getirdi.
Açtıkları stant ile farklı bir faaliyete imza attıklarını belirten İspirli; Naat Şiirleri Şöleni ile fuarın ruhuna uygun bir faaliyet icra ettikleri için memnun olduklarını söyledi.