Kayseri Toplum Gönüllüleri Vakfında (Kay Tog) gönüllü olarak çalışan öğrenciler yaptıkları çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Gönüllü öğrenciler bir köy okulunda kullanılmayan sınıfı kütüphaneye çevirerek anlamlı bir davranışa imza attı.
Etkinlik hakkında bilgi veren Kayseri Toplum Gönüllüleri (Kay Tog ) Koordinatörü Oğuzhan Demir, “Biz Toplum Gönüllüleri Vakfının bir kolu olarak yani Kayseri Tog olarak Tözgün Köyü’nde bulunan Tözgün İlköğretim Okulu’nun bir sınıfını boyadık. Bunu tamamen gönüllü olarak ve hiçbir çıkar gözetmeden yaptık.” dedi.
“Okulun öğretmeni olan Tayfun öğretmen bizimle iletişime geçip okulun durumundan ve kitap sıkıntısı yaşadıklarından bahsetti” diyen Oğuzhan Demir, şu şekilde konuştu: “Biz de Kayseri Toplum gönüllüleri olarak seferber olduk. Okulu onarmak ve kitap sıkıntısını gidermek için 1 Mayıs’ta köy partisi düzenledik. Bu partiyi düzenlemekteki amacımız çocuklar için maddi destek sağlayıp boya ve benzeri malzemeleri almaktı. Ayrıca Kayseri Parkta düzenlediğimiz okuma cümbüşünde bir çok yardımsever ve gönüllü insanlar okulda kullanılmak üzere kitap ve materyaller bağışladı. Bir çok gönüllü arkadaşlarımız YGS sınavından çıkan öğrencilerden çocuklara verilmek üzere ÖSYM’nin dağıttığı kalemleri istediler. Öğrencilerin bu konuda da bize çok yardımları dokundu.”
Okulun ne durumda olduğunu belirlemek için okula gittiklerini söyleyen Demir, “Burada öğrenciler karma eğitim görüyorlardı ve 20 kişi aynı sınıfta okuyordu. Okulda kullanılmayan boş bir sınıfı vardı. Biz de burayı kütüphaneye çevirmeye karar verdik ve sınıfı boyadık. Topladığımız kitap ve materyallerle kütüphaneyi kurduk. 10 Mayısta okulu tekrar ziyaret edeceğiz. Orada hem anneler gününü kutlayacağız, hem açılışı yapacağız hem de çocuklarla eğlenceli bir gün geçireceğiz. Biz Toplum gönüllüleri olarak her zaman gönüllü olmaya devam edeceğiz ve Kayseri’de de çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.