Gaziantep’te faaliyet gösteren Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ‘İş Cinayetleri ve İşçi Katliamlarını Durduralım’ sloganıyla ortak bir basın toplantısı düzenledi.
TMMOB Gaziantep Şubesi’nde düzenlenen açıklamaya TMMOB Gaziantep Şubesi Başkanı Sıtkı Severoğlu, Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez ve davetliler katıldı. Toplantıda grup adına açıklama yapan Severoğlu,’’ 3 Mart ’İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü’ olarak ilan edildi. Yapılan araştırmalara göre iş kazalarının yüzde 98’i, meslek hastalıklarının tamamı önlenebilir iken; gerekli önlemler alınmadığı için maalesef her yıl iş kazaları ve meslek hastalıklarından dolayı birçok insan hayatını kaybetmektedir" dedi.
İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin bütün çalışanlarını ilgilendirdiğini belirten Severoğlu, "İşçi sağlığı ve iş güvenliğine ilişkin göstergeler, temel insan hakları, çalışma yaşamı ve ülkelerin gelişmişliklerine ilişkin önemli göstergeler sunmaktadır. Bu yaşamsal taleplerimizin gerçekleşmesi için, emekçi sınıfın sendikaları ve meslek örgütleri olarak ortak irade ve eylemlilik içinde olduğumuzu duyuruyor; ülkemizin tüm emekçilerini, yoksullarını, işsizlerini, kadınlarını, erkeklerini, gençlerini, yaşlılarını, örgütlü örgütsüz tüm insanlarımızı ortak mücadele için “iş cinayetlerini, işçi katliamını durduralım Platformu”na davet ediyoruz’’ diye konuştu.