Sivas’ta düzenlenen çocuk festivali renkli görüntülere sahne oldu.
Sivas Belediyesi ve Sivas Radyo Televizyonu’nun ortaklaşa düzenlendiği ‘2015 Çocuk Festivali’ Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Festivalin açılış konuşmasını yapan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, “Bu ülkenin geleceği çocuklarımız onlar üzerine ne kadar yatırım yapılsa, ne kadar proje yapılsa azdır. Ülkemizde son yıllarda çocuklarımızla ilgili çok güzel gelişmelerin olduğunu görüyoruz ve çocuklar üzerine çok ciddi yatırımların hem devlet olarak hem sivil toplum örgütleri olarak ciddi projelere imza atıldığını görüyoruz. Her şeyin küçüğü çok sevimli oluyor ister sizin çocuğunuz olsun isterse bir başkasının çocuğu olsun o gördüğünü zaman onu okşamak, onu sevmek istiyorsunuz. Çocuklarımızı topluma en iyi şekilde kazandırmak, onları yetiştirmek bizlerin görevi bu anlamda bu projede yarışacak çocuklarımız elbette bir başarı veya başarısızlık şekilde değil onlar için aileleri için özellikle anneleri için bugünün çok güzel bir hatıra olacağına inanıyorum” dedi.
Festivalde, Kazım Karabekir İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi katılımcıların büyük beğenisini topladı. Festivalde daha sonra yaşları 0 ve 5 yaş arası çocuklar emekleme, süt içme, çuvalla zıplama yarışmalarını kazanmak için kıyasıya yarıştı. Yarışmalarda ailelerde çocuklarıyla birlikte heyecana ortak oldu. Renkli görüntülere sahne olan festivalde bazı çocuklar uyuya kalırken, bazı çocuklarında ağladığı görüldü.
Festivalde yapılan yarışmalarda dereceye giren çocuklara çeşitli ödüller verildi.