18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
İmaret Tepe şehitliğinde yapılan anma törenlerine Vali vekili Ali Gökay, Garnizon Komutanı P.Kur.Alb. M.Nail Yiğit, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İsmail Ferhat Özbaş, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, Silahlı Kuvvetler mensupları,İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi ve meclis üyeleri, kurum amirleri, şehit aileleri ve gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenlere Şehitliğe çelenkler konuldu, saygı atışı yapıldı.
Günün önemine binaen Şehitlik defterine duygu ve düşüncelerini aktaran Vali vekili Ali Gökay, "Bu günü; Kutsal vatanımız için canlarını seve, seve feda eden aziz şehitlerimizin hatıralarını canlı tutmak ve daha sonraki nesillere aktarmak amacıyla “ Şehitler Günü” olarak idrak etmekteyiz. Ayrıca şanlı tarihimizin en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşamaktayız.Birlik ve beraberliğiyle birçok zorluğun üstesinden gelmiş aziz milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş ve her zaman tarihe altın harflerle yazılan parlak zaferlere imza atmıştır. Bugün ay yıldızlı bayrağımızın altında huzur ve güven içinde yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve şanlı gazilerimize borçluyuz sizlerden emanet aldığımız kutsal vatan topraklarını sonsuza kadar koruyacağız. Aziz şehitlerimiz ruhunuz şad olsun.” diyerek duygularını aktardı.
Şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bırakan Vali vekili ve beraberindekiler okunan duaların ardından şehitlik ziyaretlerini tamamlayarak Şehit ve Gazi Aileleri derneğinin yeni hizmet binasının açılışını yaptılar.
Daha sonra Kültür sitesinde yapılan kutlama törenlerinde öğrenciler tarafından günün önemini belirten şiirler okundu. Anadolu Lisesi Müdürü Hayri Kocabey tarafından, şehitlerimizin ruhuna Kuran-Kerim okundu. Etkinlikler kapsamında yapılan öğretmenler arası makale yarışmasında dereceye giren öğretmenleri ödülleri Vali V. Sayın Ali Gökay tarafından, Ana sınıfı, ilk orta ve liseler arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Garnizon Komutanı P.Kur.Alb. M.Nail Yiğit, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu ve Rektör V. Prof. Dr. Necmettin Tozlu tarafından verildi.
Protokol üyeleri, kurum amirleri, siyasi parti ve Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda Üniversite öğrencisinin katıldığı “Bayburt Şehidine Yürüyor” yürüyüşü sonrası, Kop dağındaki şehitliği de ziyaret eden Sayın vali Vekili ve beraberindekiler şehitliğe çiçek koydular, şehitlerimizin ruhuna Fatiha okuyup dua ettikten sonra Garnizon Komutanlığında görevli bir üsteğmen tarafından Osmanlı Rus savaşında Kop savunmasının önemi anlatıldı.