Konya’nın Akşehir ilçesinde hayırsever vatandaşların bağışladığı bir arsa üzerine yine hayırseverlerin katkılarıyla yapılan Hafızlık Kız Kur’an Kursu’nun temeli atıldı.
Hayırsever vatandaşlarca bağışlanan bir arsa üzerine yine hayırseverlerin katkılarıyla Konya’nın Akşehir İlçe Müftülüğü ile Akşehir Camilerini ve Kur’an Kurslarını yaptırma ve yaşatma Derneği işbirliği ile yaptırılan Hafızlık Kız Kuran Kursu’nun temeli düzenlenen bir törenle atıldı. Kızılca Mahallesi Esenceli Sokak’taki arazi üzerine inşa edilen kursun temel atma törenine, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İlçe Müftüsü Karabey Özdemir, çevre ilçe müftüleri, bazı kamu kurum müdürleri ve amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programda ilk olarak Kuranı Kerim tilaveti okundu. İlçe Müftüsü Karabey Özdemir’in açılış konuşmasının ardından İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar tarafından yapılan konuşmada Kur’an eğitiminden ve Kur’an-ı Kerim’in öneminden söz edildi.
Kur’an Kursu yapılması için arsalarını Türkiye Diyanet Vakfına bağışlayan Alime Köksal, Murat Köksal, Necmettin Mahmut Köksal ve Ali Köksal’a plaketlerinin verilmesinin ardından dua edildi. Kesilen kurbanların ardından Kur’an Kursu’nun temeli tekbirler eşliğinde törene katılan protokol üyelerinin birlikte düğmeye basmasıyla atıldı.