Adıyaman Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Adıyaman merkez ve ilçelerde lojman ve hizmet binalarının yenilenmesi için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini aktardı.
Adıyaman Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, son iki yıl içerisinde yaptıkları inşaat çalışmalarıyla binaların fiziki yapısını yenileme çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.
Fikret Salmaner, il ve ilçe merkezlerinde hizmet binası ve lojmanlarda yaptıkları çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:
“Sincik ilçesinde 12 dairelik lojman inşaatı ve ilçe emniyet müdürlüğü faaliyete geçti. Samsat ilçemizde 12 lojmanlık inşaatımızın kabası bitmek üzere, hızlı bir şekilde devam ediyor. Gölbaşı’nda ise 26 dairelik lojmanın kabası bitti, ince işçiliği devam ediyor. Ayrıca Gerger ve Çelikhan ilçemizde binaların yıkım kararı alındı. Çelikhan’da binamızı Kaymakamlığa geçici olarak taşıdık. Orasının bu sene ihalesine çıkmayı planlıyoruz. Gerger ilçemizde de aynı şekilde ihalesine çıkmayı planlıyoruz. Tut ilçemizde de yine 12 dairelik lojmanımız bitti, ilçe emniyet amirliğinin yıkımını yaptık, inşaatını planlıyoruz. Besni ilçesinde lojman inşaatımız devam ediyor. İhalesi tamamlandı, inşallah en kısa sürede tamamlayıp açmayı planlıyoruz.
Merkezdeki binalarımızın birçoğu testlerde depreme dayanıksız çıktı. 160 dairelik polis lojmanlarını boşaltarak yıktık.
Şanlıurfa yolu üzerindeki Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nün güçlendirilmesine başlandı. İki üç ay içerisinde orda hizmetimize devam edeceğiz. Karacaoğlan bölgesindeki lojmanımızı da yıkarak 60 dairelik lojman planlaması yapıldı. Uygun görülürse bu sene içerisinde yapım aşamasına geçmeyi planlıyoruz. Kahta Nissibi Köprüsünün açılmasıyla birlikte Kahta çıkışında TPAO’nun bir yeri vardı. Protokol imzaladık, bölge trafik istasyonu, plaka tanıma sistemi kurmayı hedefliyoruz.
Merkezde yeni bir binaya ihtiyaç var. 160 daireli lojmanların bulunduğu yere yeni bir 9 katlı Emniyet Müdürlüğü binası yapmayı planlıyoruz.”