SAMSUN (AA) - HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, yoksulluğa ve işsizliğe çözüm önerisi sunan bir parti olduklarını söyledi.

HDP'nin Samsun milletvekili adayı da olan Altınörs, bir restoranda, partisinin seçim çalışmaları hakkında bilgi vermek amacıyla bazı milletvekili adaylarıyla  basın toplantısı düzenledi.

Samsun'un en önemli sorununun yoksulluk ve işsizlik olduğunu ifade eden Altınörs, "HDP programıyla yoksulluğa, işsizliğe çözüm önerisi sunan bir partidir. Toplumun yüzde 80'i ağır bir borç yükü altında. Bu borç yükünün altında insanlar, ay sonunu getirmeye çalışıyor. Başlarını dik tutmaya çalışıyorlar. Onurlarını, ahlaklarını koruyarak, alın teriyle, emeğiyle borç yükü altında ezilmeden ayakta durmaya çalışıyorlar. HDP, işte bu borcu altında ezildiği halde başını dik tutan insanların partisidir" ifadesini kullandı.

Altınörs, her eve ayda 10 metreküp su, 180 kilovatsaat elektrik, mülk sahibi olmayan kiracılara 250 lira kira yardımı, toplu taşıma ve ısınma desteğinde bulunacaklarını vurgulayarak, şu görüşleri dile getirdi:

"Bunun amacı, 21. yüzyıl Türkiye'sinde artık elektriğin, suyun, toplu taşımanın ve ısınmanın, barınmanın birer sosyal hak olduğunu, birer insan hakkı olduğunu, bunların vazgeçilmez olduğunu, 'parası yok' diye hiç kimsenin elektriğinin kesilemeyeceğini ortaya koymaktır. Biz bu iradeye sahibiz, seçim programımızda buna yer veriyoruz."