Mustafa KÖPRÜLÜ / İZMİR, ()
İZMİR ATATÜRK STADI KAPILARINI AÇTI
İZMİR Atatürk Stadı, 2015-16 sezonunda Karşıyaka-1461 Trabzon maçıyla kapılarını açtı. Yaz döneminde bakıma alınan Atatürk Stadı’nın zeminine drenaj sistemi uygulandı, çim saha yenilendi. Stadın yapıldığı 1971 yılından beri yenilenmeyen kapalı tribündeki 480 tonluk ahşap çatı tamam söküldü.
TRİBÜNLER BOYANDI YENİ SKORBORD KONULDU
Çatı metal malzemeden sandviç panel sistemi ile değişti. Yedek kulübeleri koltuklarıyla birlikte elden geçirildi. Tribünler boyanırken, yeni bir skorboard yapıldı. Futbolcuların kapalı tribünün altından soyunma odalarına gittikleri bölüme duvar örüldü. Stat dışına da çit bariyer sistemi de uygulandı.
KARŞIYAKA'DA 11 DEĞİŞTİ
Yeşil kırmızılı takımın teknik direktörü Cüneyt Dumlupınar, geçen hafta deplasmanda oynanan Boluspor maçının ilk 11’inde 4 değişiklik yaptı. Geçen hafta sol bekte görev alan Mehmet Akgün’ün hafta içinde sakatlanması üzerine cezası sona eren Çağlar forma şansı buldu. Stoperde Amisulashvili’nin yerine Duric ilk kez görev aldı.
FALL İLK GOLÜNÜ ATTI
Cüneyt Dumlupınar, bu defa Engin Baytar ve Djiby Fall’a ilk 11’de şans verirken Ömer Can ve Tugay yedek soyundu. Fall, Karşıyaka formasıyla ilk golünü attı.
TARAFTARIYLA BULUŞTU
Karşıyaka, ligde ilk 2 iç saha maçında Şanlıurfaspor ve Samsunspor’u Buca Arena’da konuk ettikten sonra Atatürk Stadı’nda 119 gün sonra taraftarıyla buluştu. Karşıyaka, en son geçen sezon 23 Mayıs’ta Adanaspor’u Atatürk Stadı’nda ağırlamıştı.
1500 TARAFTAR TRİBÜNDE
Karşıyaka’yı yaklaşık 1500 taraftarı destekledi. Müsabakadan önce taraftarların tezahüratı üzerine iki takım futbolcuları tribünleri el ele selamladı.