Adıyaman’da bu yıl 2.’si düzenlenen Kitap Günleri etkinliğine katılan MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri kitap stantlarını gezerek, yazarlarla sohbet etti.
13-17 Mayıs tarihleri arasında Adıyaman Valiliği ve Adıyaman Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği 2. Kitap Günleri etkinliğine, 70 yayınevi ve çok sayıda yazar katıldı.
Üzerinde en çok durmamız gereken konuların başında eğitimin geldiğini belirten MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım, “İlimizde ikincisi düzenlenen ‘Kitap Günleri’ etkinliğine yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte iştirak ettik. Sanat Sokağı adeta şölen alanına dönmüş. Çok sayıda yayınevi, çok sayıda yazar Adıyaman’a geldi. İnsanlar, hiçbir bilgiye sahip olmadan doğar. Yaşamı boyunca birçok bilgi öğrenir. Başarının sırrı da okumaktır. Okulda olduğu kadar hayatta da başarının en önde gelen şartların biri yine okumaktır. Yüzyılların deneme ve araştırma ürünlerinden yararlanmak, uygar ve kültürlü bir insan olmak için çok okumalıyız. Okul kitaplarıyla yetinmemeliyiz. Uygarlık bizden önceki kuşakların biriktiği bilgi ve anıların bir toplamıdır. Biz, uygarlığa o kuşakların kitaplarını okumakla katılabiliriz. Hiçbir şey okumanın yerini tutamaz. Eğitim sadece bir kurum vasıtasıyla yapılmıyor, bulunduğunuz her ortamda ya öğrenci ya da öğretici oluyorsunuz. Eğitim bir ömür boyu herkesin sahiplenmesi ve yerine getirmesi gereken bir görevdir. Kültürlü bir insan olmanın tek yolu okumaktır. Bu vesileyle ilimizde ikincisi düzenlenen Kitap Günleri etkinliğine katılan bütün yazarlarımıza, misafirlerimize ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum” dedi.