Konya’nın Halkapınar İlçe Belediye Başkanı Fahri Vardar, yol geçecek arsaları kendisi satın alarak belediyeye hibe etti.
AK Partili Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, ilçe merkezinde yol geçmesi gereken fakat vatandaşların tapulu arazileri olan bölgelerden yol geçirmek için arazileri kendi şahsı adına satın alıp, belediyeye hibe etti. Vardar, göreve geldikten sonra ilçeye hizmet etmek için gayret gösterdiğini belirterek, “Halkımızın da bana verdiği destekle burada her belediye başkanının hayal kurup yapamadığı hizmetleri yapmak istiyorum. Vatandaşlara ait olan arsaları kendi paramla satın alarak buralardan yol geçiriyorum” dedi.
Başkan Vardar, “İlçemizde atıl binaların çoğunlukta olduğu Saybaşı bölgesi vardı. Biz göreve geldikten sonra bu atıl binaları yıktık ve şimdi İvriz Barajı manzaralı bu yeri Konya’da bulunan Alaaddin Tepesi’ne benzer yapma düşüncesindeyim. Bu noktada çalışmalarımız başladı, fakat bölgeye ulaşım araçlarının çıkabileceği yol olmadığı için buraya yol açmamız gerekiyordu. Bölgeye yakın arsası olan vatandaşlar ile görüştük ve burayı bizzat kendi cebimden para vererek satın aldım. Şimdi satın aldığım arsayı belediyeye hibe ederek yol açtırdım. İlçe merkezinde birden fazla bölgede arsa alarak buraları belediye hizmetleri için hibe ediyorum. Vatandaşlarımız, ‘Neden böyle yapıyorsun’ diye sorduklarında taşın altına önce kendi elimi koyduğumu söylüyorum. İnşallah Halkapınar’a yapacağımız hizmetler ile ilçeyi şahlandıracağız” şeklinde konuştu.