BOLU (AA) - MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Türkçe Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Enes Adal,  2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) usulsüzlüklerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına müdahillik dilekçesi verecek.

Adal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 KPSS'de ortaöğretim alanında 75 puan aldığını, usulsüzlüğe karışan kişilerin soruların tümünü cevaplaması dolayısıyla kendisi gibi mağdur olanların puanının düşük geldiğini söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "usulsüzlük soruşturması" kapsamında yarın müdahillik dilekçesi vereceğini anlatan Adal, "Bizim içimizi acıtan, hiç hak etmeyen insanların kadrolara yerleştirilmesi. Eğitim masraflarını dar gelirli aileme yüklememek için girdiğim KPSS'nin ardından hiçbir yere atanamadım. Memur olabilseydim sıkıntı yaşamadan üniversite okuyacaktım. Şimdi özel ders vererek Soma madenlerinden emekli babama yük olmamaya çalışıyorum" diye konuştu.

-"Hakkımı aracayağım"

Adal, KPSS'deki usulsüzlükle ilgili haklarını sonuna kadar arayacağını, bu konuda tüm mağdurların da soruşturmaya müdahil olması gerektiğine inandığını dile getirdi.

AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı da 2010 yılında yapılan KPSS'yle ilgili ciddi mağdurların olduğunu, kendilerine ulaşan çok sayıda öğrenciyi "müdahillik" konusunda yönlendirdiklerini  anlattı.

Arkadaşlarının mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini vurgulayan Saygılı, "Yasal süreçte elimizden gelen ne varsa yapacağız.  Burada mücadele veren çok sayıda gariban aile çocukları var. Bunların hakkı yenildi. Bunun hesabının sorulacak olmasından mutluyuz. Muhakkak adalet yerine gelecektir. Bu arkadaşların sesi olmak için gerekli mücadeleyi vereceğiz" ifadesini kullandı.